Новозеландська авіакомпанія Air New Zealand пропонує своїм клієнтам на авіарейсах і в аеропортах пити каву з їстівних стаканчиків.
Стаканчики twiice термостійкі і можуть витримати гарячий або холодний напій тривалу кількість часу, не втрачаючи при цьому своєї хрусткою текстури. Виготовляються такі стаканчики з рослинних інгредієнтів – пшеничного борошна, цукру, яйця і ванілі. Також представники компанії запевняють, що не використовують ніяких штучних добавок в печиво.
Раніше авіакомпанія використовувала щорічно 8 мільйонів пластикових стаканчиків. Тепер пасажири з'їдають чашки, і не тільки тому що вони їстівні, але ще і смачні, як запевняє виробник цього еко-посуду – сімейна компанія Twiice. Таким оригінальним способом новозеландська авіакомпанія підключилася до боротьби із пластиком. Їстівні чашки скорочують пластикові відходи в польотах і отже – сміття на звалищах.
"Так, їх можна компостувати, але наша кінцева мета – повністю "прибрати" свої чашки зі звалищ", – сказала Ніки Чейв, старша менеджерка по роботі з клієнтами Air New Zealand. – Тому ми продовжимо тестувати їстівні чашки Twiice і працювати з іншими партнерами, щоб вивчити можливості масштабування таких проектів".
Ще до їстівних чашок авіакомпанія перейшла на компостуємі рослинні стаканчики і заохочує мандрівників приносити свої горнятка на борт. Таким способом авіаперевізник підтримує екологію.
Раніше ЕкоПолітика писала про те, що у Дніпрі власники кав'ярні "Цікава кава", розташованої на вулиці Мостовій, започаткували акцію: пластикові пляшки з-під олії, напоїв, молочних продуктів можна обміняти на горнятко кави.