Антисміттєвий забіг No Waste Run у Києві перенесли cases.media

Антисміттєвий забіг No Waste Run у Києві перенесли

Зоряна Бердник

Взяти участь може кожен охочий

Благодійний антисміттєвий забіг No Waste Run, який мав відбутися 17 квітня, до Всесвітнього дня довкілля, перенесли на 15 травня.

Захід вирішили перенести на більш пізню дату через ризики продовження локдауну, повідомили організатори.

Дещо змінили й умови забігу, спростивши процес реєстрації: тепер бігти дистанцію можна не тільки на ВДНГ у Києві, але й у будь-якій точці світу.

Мета екозабігу — зібрати 1,5 млн гривень для будівництва нової сортувальної станції, яка стане інноваційним культурним об'єктом, що популяризуватиме культуру сортування відходів. Він складатиметься з Музею відходів і сортування, майданчика для "безпластикового" фермерського ринку, а також простору просто неба для артзаходів.

"Ми в УБС переконані в тому, що сміття не існує. Сміття зникає, коли ми про нього піклуємося і ретельно сортуємо. Ми щодня викидаємо в смітник цінні ресурси: скло, пластики, метали або папір. Наш культурний об'єкт на ВДНГ стане справжнім порталом в інший світ, в якому не існує сміття, а є тільки цінні вторинні матеріали, які можуть знову стати корисними речами", — розповіла глава УБС Євгенія Аратовська.

Бігуном-благодійником може стати кожен охочий, незалежно від місця проживання — для цього треба виконати всі умови забігу. Пробігти символічні 2,5 км чи 10 км можна на ВДНГ або в будь-якій іншій точці світу, самостійно або з командою.

Наголошують, що офлайн-забіг пройде з дотриманням усіх протиепідемічних норм.

Усім учасникам, які виконають умови забігу, організатори обіцяють особливі нагороди — медаль із переробленого пластику, а також призи від партнерів забігу. А ще в бігунів безплатно прийматимуть відсортовані відходи на переробку.

Як узяти участь?

  1. Перейти за посиланням, зареєструватися та сплатити благодійний (реєстраційний) внесок від 500 грн. 90% від суми відразу підуть на рахунок ГО "Україна без сміття", щоб пришвидшити будівництво нової сортувальної станції.
  2. Розповісти друзям про ініціативу та свою кампанію у соцмережах, збирати більше коштів для УБС та готуватися до забігу на 2, 5 або 10 км. Учасники, які назбирають найбільші суми, отримають призи від партнерів забігу.
  3. 15 травня прийти на ВДНГ, пробігти обрану дистанцію та отримати медаль із переробленого пластику або ж пробігти свою дистанцію з будь-якої точки та отримати медаль поштою!

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що з 1 квітня по 15 червня в українських лісах і парках триватиме так званий сезон тиші – період, протягом якого забороняються роботи та заходи, які можуть стати джерелом підвищеного шуму та занепокоєння тварин.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років