Amazon інвестуватиме в виробництво “зеленого” водню shutterstock

Amazon інвестуватиме в виробництво “зеленого” водню

Катерина Бєлоусова

Для приборкання кліматичної кризи необхідно постійно розробляти інноваційні рішення

В компанії Amazon прискорили зусилля щодо декарбонізації та оголосили про нові інвестиції у дві найперспективніші компанії, а саме Electric Hydrogen і Sunfire, які створюють “зелений” водень.

У 2019 році Amazon став співзасновником фонду The Climate Pledge, зобов’язавшись досягти чистих нульових викидів вуглецю до 2040 року, повідомляє Solar Energy Association of Ukraine у Facebook.

Наразі таке зобов’язання підтримало понад 300 впливових компаній, зокрема Microsoft, PepsiCo, Siemens, Unilever, Verizon і Visa.

Керівниця відділу сталого розвитку Amazon Кара Херст зазначила, що для приборкання кліматичної кризи необхідно постійно розробляти інноваційні рішення, чи то через електрифікацію електромобілів, інвестиції в декарбонізовану електричну мережу або збільшення виробництва “зеленого” водню.

"Ми пишаємося тим, що інвестуємо в такі компанії, які розробляють життєво важливі технології для впровадження екологічно чистого водню для галузей промисловості, які складно піддаються декарбонізації", – додала вона.

Нагадаємо, газова компанія Air Products, США, витратить щонайменше $4 мільярди додаткового капіталу для підтримки переходу на чисту енергію, що збільшить загальний обсяг зобов’язань до $15 мільярдів до 2027 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, виробник сталі British Steel запустив велике дослідження про використання “зеленого” водню в прагненні компанії декарбонізувати свою діяльність і виробництво сталі з досягненням нульового рівня викидів.

Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон