7-річний хлопчик із Каліфорнії перетворив сортування сміття на власний бізнес voyagela.com

7-річний хлопчик із Каліфорнії перетворив сортування сміття на власний бізнес

Зоряна Бердник

Уперше він зацікавився сортуванням відходів у трирічному віці, коли разом із батьком вивозив сміття

Десятирічний Раян Гікман із Каліфорнії, США, став чи не найбільш юним бізнесменом, створивши в сім років власну компанію із сортування сміття – Ryan's Recycling.

Займаючись улюбленою справою, він у семирічному віці вже заробив собі на навчання в коледжі й віддав на благодійність більш як $8000, пише Територія.

За увесь час Раян із командою зібрали понад 360 000 пластикових банок та пляшок й переробили більш ніж 35 тонн сміття.

Піклуватися про довкілля хлопчик почав ще з трьох років, коли разом із батьком уперше потрапив до центру переробки відходів, щоб здати сміття. Батько Раяна розповідає, що хлопчикові сподобалося кидати пляшки в приймач. Він отримав за це кілька доларів і був дуже задоволений.

Процес сортування виявився для Раяна настільки цікавим, що згодом він оголосив батькам про намір почати збирати вторсировину сусідів, сортувати її та віддавати на переробку. Тоді тато і мама хлопчика роздали сусідам сміттєві пакети, щоб син міг утілити свій план у життя.

За чотири роки "бізнес" Раяна суттєво збільшився і разом із батьками хлопець заснував власну компанію – Ryan's Recycling, яка займається збором і сортуванням відходів: спочатку Раян із батьками сортує сміття на задньому подвір'ї, а пізніше відвозить його на станції переробки.

Коли історія Раяна Гікмана стала відомою, це надихнуло більше людей приєднатися до його ініціативи з порятунку світу.

За роки цієї кампанії люди з його району звикли відкладати банки і пляшки для хлопця. Дедалі більше нових прихильників просять його забирати їхні пакети або навіть самі привозять їх до дому хлопчика.

Хлопчик дає інтерв'ю і бере участь в теле- і радіопередачах, щоб підвищити обізнаність про порятунок Землі шляхом розумного поводження з відходами. Своїми діями Раян доводить, що будь-хто може зробити свій внесок у поліпшення екологічної ситуації на планеті.

"Я дуже потребую вашої допомоги в сортуванні сміття та очищенні нашої планети", – розповідає юний екоактивіст у своїх акаунтах у соцмережах і закликає всіх піклуватися про довкілля.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, восьмикласник із Дніпра Ілія Рябко розробив технологію "Розумний сміттєвий бак", яка дає змогу контролювати збір сміття.

Читайте також
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM

Місцеві виробники сталі та цементу потребують захисту у процесі декарбонізації

США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент
США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент

В країні запустили низку ініціатив для “зеленого” переходу

В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей
В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей

Зміна клімату збільшила частоту та серйозність стихійних лих, від яких найбільше страждають громади з низьким рівнем доходу

В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери
В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери

Застаріле вуглецеве забруднення вже спричиняє значну шкоду, пов’язану зі зміною клімату,зокрема сильніші шторми, повені й лісові пожежі