Під Києвом вирізали ліс для будівництва термінала "Нової пошти". Фото

Під Києвом вирізали ліс для будівництва термінала "Нової пошти". Фото

Олена Яценьо

Компанія пообіцяла висадити нові дерева

Біля Бориспільської траси, поблизу сіл Проліски та Щасливе, компанія “Нова пошта” вирубала частину лісу для будівництва нового сортувального термінала зі злітно-посадковою смугою.

Фото вирубаних зелених насаджень оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко.

"Тисячі пеньків. Саме такий вигляд має майбутнє летовище "Нової пошти". Його будують для розрекламованої опції – доставка товарів безпілотниками", – сказано в підписі до світлин, опублікованих у соцмережі.

За словами депутата, площа летовища становитиме орієнтовно 20 гектарів.

Окрім того, як заявив Горковенко, дозвіл на вирубування дерев нібито ніхто не давав, а громада не отримала жодної копійки компенсації.

Реакція "Нової пошти" на звинувачення

Представник “Нової пошти” Андрій Волошко підтвердив факт вирубки під будівництво, зазначивши, що компанія отримала всі необхідні дозволи, а збитки від знищення дерев – компенсувала.

""Нова пошта" завжди працює суто в правовому полі. Нині ми маємо всі необхідні (згідно із чинним законодавством) дозволи на виконання робіт, у т.ч. очищення ділянки під будівництво.
Зокрема, зареєстровано в ДІАМ повідомлення про початок підготовчих робіт. Також маємо лісорубний квиток, виданий компанії-власнику ділянки. Він дозволяє на законних підставах здійснювати заготівлю деревини під час проведення вирубки", – ідеться в заяві НП.

Водночас компанія повністю сплатила вартість дерев в обласний, районний бюджети та бюджети Щасливської сільради, коли ділянку було передано у приватну власність.

Також "Нова пошта" підписала договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових лісових ділянок у Бориспільському районі загальною площею 15 гектарів і зобов'язалася доглядати за насадженнями протягом двох років.

Додамо, що першу чергу нового сортувального терміналу між Києвом та аеропортом "Бориспіль" "Нова пошта" планує відкрити у 2022 році. У будівництво інвестують один мільярд гривень.

Термінал буде обладнано злітно-посадковою смугою для безпілотних літальних апаратів. Загальна площа становитиме 35 тисяч квадратних метрів.

Раніше ЕкоПолітика писала, що компанія “Нова пошта” влаштувала стихійне сміттєзвалище в селі Іваничі, що у Волинській області.

Читайте також
У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати
У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати

В Україні функціонує онлайн-мапа радіаційного фону

На Київщині побудують потужну біоТЕС
На Київщині побудують потужну біоТЕС

БіоТЕС планують запустити до опалювального сезону 2024-2025 років

У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра
У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра

Вартість ділянки становить понад 204 мільйони гривень

Суд повернув Київщині берег Дніпра вартістю 315 мільйонів гривень
Суд повернув Київщині берег Дніпра вартістю 315 мільйонів гривень

Ці землі внесли до статутного капіталу юридичної особи, пов’язаної з народним депутатом