Маріупольські комбінати безплатно передали громадам шлак для ремонту доріг Shutterstock

Маріупольські комбінати безплатно передали громадам шлак для ремонту доріг

Олекса Франко

Меткомбінати імені Ілліча й "Азовсталь" передали 8 тис. тонн металургійного шлаку

Група "Метінвест" надала допомогу в будівництві й ремонті доріг селу Красна Поляна в Донецькій області й дачному кооперативу "Вогник", який розташований у Дніпрі.

Зокрема, маріупольські комбінати відвантажили на безплатній основі 8000 тонн металургійного шлаку для відновлення та благоустрою доріг, передає MRPL.CITY.

Як зазначається, голова Сартанської селищної ради 12 березня звернувся до меткомбінату "Азовсталь" групи "Метінвест" із проханням допомогти в облаштуванні ґрунтової дороги протяжністю 1,5 км і завширшки 5,5 м, що веде до дачного кооперативу "Вогник".

На цю ділянку вже відвантажили 3000 тонн шлаку. Нині силами підрядної організації ведеться планування поверхні дороги і її укочення. Для додаткової підсипки дороги "Азовсталь" готує до відвантаження ще 2000 тонн металургійної вторсировини.

Перший етап роботи з відновлення проїжджої частини до дачного кооперативу планується завершити 19 березня. Через тиждень, після укочування автодороги машинами, за потреби буде організовано фінальну підсипку.

"Ми завжди оперативно реагуємо на звернення громад, передаючи металургійні шлаки на безплатній основі районним і селищним радам. Така співпраця розв'язує відразу два завдання: у нас зменшуються обсяги вторсировини, яка зберігається, а в селищах з'являються впорядковані дороги", – наголосив директор із персоналу й адміністрації меткомбінату "Азовсталь" групи "Метінвест" Іван Голтвенко.

Меткомбінат імені Ілліча групи "Метінвест" також допомагає селам відновлювати дороги. У березні в межах підписаного меморандуму підприємство відвантажило 3000 тонн шлаку в село Красна Поляна, де відсипали 2,5 км доріг на трьох вулицях.

"Ми вже відремонтували частину ґрунтових доріг, почавши з найскладніших ділянок –  це вулиці, які розташовані в низинах. Під час дощів і танення снігу вони ставали непроїзними", – розповіла інспекторка села Красна Поляна Олена Хоменко.

Як повідомляла ЕкоПолітика, у Центрі управління відходами розповіли про досвід зарубіжних країн у будівництві доріг із переробленого пластику.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях