Recycling Solutions продала майже 2 млн тонн металургійних відходів у 2020-му Recycling Solutions

Recycling Solutions продала майже 2 млн тонн металургійних відходів у 2020-му

Recycling Solutions підбила підсумки за 2020 рік

Українська компанія Recycling Solutions за 2020 рік продала 1,82 млн тонн відходів і побічних продуктів металургійної галузі, чим, відповідно, зберегла обсяги продажів металургійних шлаків на рівні 2019 року.

Зокрема, за рік підприємство продало 0,41 млн тонн золошлакових матеріалів, повідомили GMK Center у пресслужбі компанії.

У Recycling Solutions розповіли, що на сегмент відходів металургійної та теплоенергетичної галузі значний вплив мав карантин. Невеликі підприємства з випуску будівельних матеріалів змушені були зупинити роботу на три місяці, тоді як виробники бетону, основні споживачі вторинної сировини, зменшили обсяги виробництва на 4%.

"Найбільший спад споживання золошлакових матеріалів спостерігався в сегментах виробництва сухих будівельних сумішей, цегли та шлакоблоків. Також капсуляція теплоелектростанцій під час весняного карантину зумовила зниження на 50% обсягів випуску мікросфери. Рік ознаменувався і значним зростанням логістичних витрат на залізничні перевезення", – пояснила Recycling Solutions.

Утім, ці тенденції не вплинули на відвальний шлак, стабільний попит на який зумовлено реалізацією державної програми з розвитку інфраструктурних об’єктів "Велике будівництво"

Попри карантинні обмеження, розвивався також експорт гранульованого шлаку в Європу через дефіцит аналогічної сировини, що конкурувала б за якістю та ціною з українською продукцією. Крім того, торік український металургійний шлак розпочали застосовувати в Словаччині та Латвії.

Загалом у 2020-му підприємство реалізувало понад 2,3 млн тонн і 1,45 млн м³ техногенних відходів і побічних продуктів вітчизняних підприємств у 24 країни світу.

За підсумками 2020 року Recycling Solutions отримала 1,1 млрд грн валового доходу. Інвестицій у створення переробних підприємств було спрямовано 53 млн грн.

"Місія Recycling Solutions — утілювати в життя принципи циклічної економіки. Лише за 2020 рік ми посприяли зменшенню відвалів промислових відходів на 1,7 млн м³ і зниженню парникових викидів майже на 0,5 млн тонн у СО2-еквіваленті, що можна порівняти з річним обсягом парникових викидів однієї з українських областей. Ми пишаємося, що рік у рік нам вдається зробити свій внесок у поліпшення екології України", — підсумував Дмитро Ануфрієв, генеральний директор Recycling Solutions.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, завдяки реалізації проєкту з когенерації шахтного метану на шахті "Степова" вдалося знизити викиди парникових газів удвічі.

Читайте також
У Житомирі забруднення земель виробничими відходами спричинило мільйонні збитки
У Житомирі забруднення земель виробничими відходами спричинило мільйонні збитки

За тиждень екопорушники України завдали збитків на 2,8 мільйона гривень

Промисловість Кривого Рогу зменшила кількість відходів до 47 мільйонів тонн
Промисловість Кривого Рогу зменшила кількість відходів до 47 мільйонів тонн

34 мільйони тонн промислових відходів утилізували або використали повторно

Над Миколаєвом нависла екозагроза після націоналізації глиноземного заводу
Над Миколаєвом нависла екозагроза після націоналізації глиноземного заводу

У 2019 році на полях знаходилося 43,5 мільйона тонн червоного шламу