Названі 4 рішення для пришвидшення декарбонізації в США shutterstock

Названі 4 рішення для пришвидшення декарбонізації в США

Катерина Бєлоусова

Пошук об’єктів ВДЕ супроводжується протидією громади через місцеву естетику, порушення навколишнього середовища і відпочинку

Експерти підготували практичні способи вирішення 4 найбільших проблем декарбонізації для електроенергетичних компаній, які дозволять забезпечити надійну та стабільну енергію.

Галузь має критичну потребу збалансувати зростаючий попит на енергію та тиск на навколишнє середовище з ефективними рішеннями щодо зміни клімату, повідомляє Utility Dive.

В матеріалі зазначили, що, за даними Управління енергетичної інформації США, показники споживання електроенергії у 2020 році становили приблизно 3,8 трильйона кВт-год. Це у 13 разів вище, ніж було у 1950 році, а показники зростатимуть в геометричній прогресії в найближчі роки.

Розміщення нових сонячних і вітрових електростанцій

“Створення відновлюваних джерел енергії складніше, ніж здається. Пошук об’єктів супроводжується такими проблемами, як протидія громади через місцеву естетику та порушення навколишнього середовища і відпочинку”, – йдеться в повідомленні.

NIMBY (Not In My Backyard, “не на моєму задньому дворі”) є впливовим джерелом опозиції. Так місцеві жителі об’єднуються, щоб запобігти перешкодам огляду з берега в багатих прибережних районах, які необхідні для підтримки офшорних вітрових електростанцій. Прихильники NIMBY вважають, що ці потужності можуть негативно вплинути на рибальство, спортивні та розважальні заходи, наприклад вітрильний спорт, катання на водних лижах та плавання.

Ці проблеми треба враховувати під час пошуку об’єктів відновлюваної енергії.

Підтримка постійної доступності генераційної потужності

Здатність виробляти стабільну та надійну електроенергію є проблемою як регіонального, так і загальнонаціонального масштабу. Адже робота вітряних та сонячних електростанцій залежать від постійного рівня швидкості вітру та сонячних періодів, а також від регіональних проблем. 

Так південний захід США є ідеальним місцем для великих комерційних сонячних батарей, а середній захід – найкращим місцем для вітрової генерації, оскільки рівень вітру постійний протягом року.

“Нічні періоди та похмурі дні практично виключають сонячні ферми як постійне джерело енергії, тоді як відсутність доступних вітрів впливає на надійність вітру як джерела базового навантаження під час вироблення енергії”, – йдеться в матеріалі.

Поворот від поточних моделей використання енергії

Протягом останніх 20 років комунальні підприємства активно залучалися до нормалізації кривих споживання енергії.

Політика регулювання споживання включала:

  • Вимірювання часу використання, щоб спонукати клієнтів використовувати високоенергетичні пристрої вночі;
  • Встановлення пристроїв моніторингу енергії на обладнанні споживача з великим використанням, щоб підприємство могло знизити потребу в енергії в періоди пікового використання;
  • Зарядка електромобілів протягом ночі.

Фундаментальні зміни, що відбуваються в способах виробництва енергії, вимагатимуть від комунальних підприємств змінити свої моделі споживання енергії в періоди “низького” сонця, або його відсутності, та зниження рівня вітру.

Використання державної підтримки нової електричної інфраструктури

Завдяки запропонованому урядом вливанню коштів в будівництво та модернізацію інфраструктури, керівники комунальних підприємств отримають ідеальні можливості для різкого підвищення надійності електричної мережі США.

Комунальні підприємства будуть залучені до агресивних проєктів будівництва ліній електропередачі, щоб забезпечити ефективний розподіл енергії між кількома державними лініями. Ця розширена система передачі та розподілу призведе до різкого збільшення потреби точного документування місцезнаходження та деталей нових комунальних активів для поточного відстеження та майбутніх потреб аналізу.

Лідери енергетики повинні шукати передові технології, щоб надати їм рішення саме для цієї мети. Збір польових даних вручну має бути замінений цифровими робочими процесами, щоб уникнути відставання від галузі та підтримувати ВДЕ в сучасній ері.

Складні цифрові технології будівництва можуть створити узгодженість і стандартизацію, щоб допомогти енергетичним компаніям масштабувати, покращувати цілісність даних, щоб забезпечити потребу даних операційних систем, таких як ГІС і ADMS, і виступати єдиним джерелом для всієї організації.

Комунальні компанії отримають можливість керувати будівництвом електричної мережі США за допомогою вдосконалених технологічних ресурсів і розробити стійку модель засновану на виробництві відновлюваної енергії.

Нагадаємо, енергетична компанія Португалії скоротить викиди виробництва та продажу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Конгресі США представили законопроєкт щодо запровадження СВАМ.

Читайте також
Україна збільшить експорт електрики до ЄС: ENTSO-E дала "зелене світло"
Україна збільшить експорт електрики до ЄС: ENTSO-E дала "зелене світло"

Це великий євроінтеграційний крок для України та можливість для ЄС значно посилити енергетичну безпеку коштом низьковуглецевої електроенергії

Україна зменшить споживання природного газу: Рада зробила перший крок
Україна зменшить споживання природного газу: Рада зробила перший крок

Законопроєкт розробили Держенергоефективності спільно з Міненерго

У Великій Британії збудували одну з найбільших систем зберігання енергії в Європі
У Великій Британії збудували одну з найбільших систем зберігання енергії в Європі

Влада країни стимулює розвиток подібних проєктів, щоб уникнути масштабних відключень електроенергії, які траплялися в минулому

Данія планує створити "енергетичний" острів у Північному морі
Данія планує створити "енергетичний" острів у Північному морі

Це найбільший будівельний проєкт в історії Данії