Ми в SaveDnipro вже декілька місяців розробляємо дуже круту штуку — нову електронну систему дозволів на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря.

Уявіть собі: для того щоб ознайомитися з дозволом на викиди якогось металургійного заводу в Україні, досі треба писати про це запит і чекати декілька днів, доки тобі відправлять його скан. Ба більше, усі процедури з отримання дозволу також досі в паперовому вигляді.

І найголовніше (для мене особисто) — це те, що оголошення про намір отримати дозвіл досі публікується в газеті. Тобто якщо ви не підписані на всі місцеві газети, у вас просто немає шансу дізнатися, що хтось поруч отримує дозвіл, а отже і немає шансу на все це вплинути. Нескладно зрозуміти, що такий стан речей породжує купу корупції, несправедливості та незручності.

Ми в SaveDnipro та Saveecobot відчули цей біль ще у 2017-му, коли боролися за чисте повітря Дніпра, і ще тоді пообіцяли собі це неподобство пофіксити. І от фіксимо.

Сьогодні системі під назвою "Оксана" потрібна підтримка народних депутатів, адже на порядку денному стоїть законопроєкт № 5339, який фактично узаконює її відносини з Міндовкілля.

Сьогодні ми всією командою очікуємо від народних депутатів голосу за № 5339.