Якісний компост може стати основою для добрив, необхідних для того, щоб отримати гарний врожай.
Про те, які відходи можна і треба додавати до компосту, повідомив координатор в Solid Waste Consult "Ukraine – Bavaria" Андрій Сокол-Черніловський.
Як зазначається у повідомленні, експерти допускають та навіть рекомендують додавати до компосту наступні відходи:
- залишки страв, що не містять м'яса і молока;
- чайну заварку та кавову гущу;
- шкаралупу від яєць будь-якої птиці;
- залишки овочів та фруктів;
- натуральні спеції, у яких закінчився строк придатності;
- шерсть домашніх тварин;
- дерев'яні сірники (прекрасно підходять для компостування);
- скошену траву та опале листя;
- тріски, шматки деревної кори, коріння, шматки деревини без фарби;
- маленькі шматочки натуральної тканини;
- паперові вироби: серветки, паперові рушники,тощо;
- курячий послід, коров'ячий та свинячий гній;
- бурякове і морквяне бадилля.
Джерело: Facebook/Промисловість переробки відходів України
Раніше ЕкоПолітика писала про те, як екологічно та красиво сортувати сміття вдома.
Крім того повідомлялося, що екоактивісти спростували поширений міф про сортування відходів.