Зоозахисники подали заяву до поліції на пересувну виставку черепах у Кам'янці-Подільському

Зоозахисники подали заяву до поліції на пересувну виставку черепах у Кам'янці-Подільському

Катерина Бєлоусова

Влітку 2023 року на цю виставку у Полтаві також подавали заяву до поліції

Зоозахисники подали заяву до поліції щодо незаконної пересувної виставки "Світ черепах" у Кам'янці-Подільському, де тварин тримають у тісних акваріумах та використовують для фотосесій.

Закон №3447-IV "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняє діяльність пересувних виставок диких тварин та фотопослуги з ними, повідомляє UAnimals у Facebook.

У повідомленні розповіли, що великі черепахи знаходяться у тісних акваріумах, а одна настільки затиснута склом, що не може повернутися в іншу сторону. Дві великі черепахи сидять у відкритому вольєрі, де з ними постійно фотографуються діти.

“На відео від очевидиці також видно, як черепахи намагаються відлізти в іншу сторону, але чоловік тягне їх за панцир і годує, аби вони жували і не рухалися. Цей жах для черепах триває весь день, поки є охочі фотографуватися, – написали вони. – Батьки, для чого ви вчите своїх дітей знущатися з тварин?”.

Зоозахисники також розкритикували поліцейських за ігнорування жорстокого поводження з тваринами, адже реклами про незаконний звіринець розвішані по всьому місту. 

Активісти вимагають перевірити документацію виставки щодо тварин, а також вилучити їх.

В UAnimals додали, що у червні 2023 року ця виставка була у Полтаві. Тоді мешканці розповідали про те, що діти били черепах ногами у відкритих вольєрах, а деякі тварини були у дуже тісних акваріумах.

“UAnimals подали заяву до поліції, але поки поліція збиралася "притягнути до відповідальності", виставка поїхала”, – розповіли зоозахисники.

Нагадаємо, зоозахисники звинуватили поліцію в ігноруванні фактів жорстокого поводження з тваринами в одеському дельфінарії “Немо”, де у квітні блогери провели з тваринами фотосесію в готельному номері.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Тернополі поліціянти склали протокол на ініціаторів виставки з дикими тваринами у ТЦ "Подоляни" за невідповідною статтею (неналежне утримання собак та котів). На виставці були змії, риби, черепахи та мавпа у тісних клітках в невідповідних умовах, а відвідувачам пропонували сфотографуватися з мавпою та зміями за гроші.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України