У Дніпрі призупинили роботу свинобійні, яка отруювала повітря багато років 056.ua

У Дніпрі призупинили роботу свинобійні, яка отруювала повітря багато років

Олекса Франко

Підприємство порушило низку вимог

У Дніпрі стараннями жителів Червоногвардійського району прикрили свинобійню, яка протягом багатьох років отруювала повітря в місті та мучила мешканців сусідніх будинків жахливими запахами.

Містяни звернулися до "Антикорупційної правозахисної ради", яка з'ясувала, що підприємство порушує прийняті норми та діє незаконно, передає 056.ua.

У результаті проведених перевірок Держпродспоживслужба зобов'язала власників протягом трьох місяців усунути порушення.

Яких порушень припустилося підприємство

Власники порушили Наказ Міністерства охорони здоров'я України № 173. Згідно з ним, промислові та сільськогосподарські об'єкти, які є джерелами забруднення навколишнього середовища, за неможливості створення безвідходних технологій повинні бути відокремленими від житлової забудови санітарно-захисними зонами. Дистанція повинна бути не менше ніж 500 метрів, але тут вона порушує норму майже в 10 разів. Це погано впливає на середовище життєдіяльності та здоров'я місцевих жителів.

До того ж на фірмі не проводиться жодних заходів для зниження рівня забруднення атмосфери.

Також у реєстрі підприємства немає позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яка передбачена Наказом МОЗ. Без цього висновку функціонування підприємств категорично забороняється.

Список порушень надали Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Там із ним детально ознайомилися та провели термінову ревізію на підприємстві.

Що відомо про підприємство

Свинобійня розташована на вулиці Краснопільська, 31, просто біля житлових будинків. Різники кололи свиней цілодобово, а смердючий запах паленої шерсті та гниючих нутрощів отруював повітря жителям, які сусідять із підприємствам.

Належить бійня ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Промвок"" — найбільшій фірмі, яка спеціалізується на сільськогосподарській діяльності.

Як зазначається, своїм розпорядженням Держпродспоживслужба в Дніпропетровській області зобов'язала ТОВ "Промвок" виконати санітарні вимоги та скоротити викиди в атмосферу. Якщо до 17 липня 2021 року умов не буде досягнуто, то підприємство повинні закрити.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у Дніпропетровській області неподалік скотобійні екоактивісти виявили заповнену нутрощами тварин балку.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено

У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести
У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести

Наразі, формують відправлення і закликають всіх охочих приєднуватися