Жінки Чорнобиля та декарбонізація: дайджест екологічних заходів на тиждень shutterstock

Жінки Чорнобиля та декарбонізація: дайджест екологічних заходів на тиждень

Валентина Гембарська

Більшість з них безкоштовна, за умови попередньої реєстрації

В Україні з 26 по 31 квітня відбудуться заходи присвячені правильному поводженні з відходами, екологічному шляху для енергетичного сектора, правильному складанню звіту з ОВД та іншим темам.

ЕкоПолітика відібрала 9 заходів, які можуть стати цікавими для наших читачів. Ми розповімо, як можна безкоштовно взяти участь.

  • 27 квітня, 10:00 — 5th International Conference on Small & Medium Wind Energy

Nordic Folkecenter з відновлюваних джерел енергії, Датський випробувальний та ресурсний центр для малих вітрогенераторів, Датська асоціація малих та середніх вітрових турбін у партнерстві зі Всесвітньою асоціацією вітроенергетики проводять V Міжнародну конференцію з малої та середньої вітрогенерації, яка буде проводитись онлайн з 27 по 29 квітня 2021 року.

Подія є продовженням серії чотирьох успішних конференцій, присвячених малому та середньому вітру, які охопили сотні людей по всьому світу.

Реєстрація за посиланням. 

  • 27 квітня, 12:00 — Обговорення Загальних методичних рекомендацій щодо складання звіту з ОВД

27-28 квітня о 12.00 відбудеться обговорення Загальних методичних рекомендацій щодо змісту та порядку складання звіту з оцінки впливу на довкілля. Дводенний захід триватиме по 2 години.

Як ми вже повідомляли, тепер можна користуватись Загальними методичними рекомендаціями, які затвердило Міндовкілля. Іх мета — допомогти підготувати звіт та пришвидшити проходження дозвільних процедур. Тож міністерство запрошує бізнес, вибодувачів корисних копалин та тих, що готують такі звіти!

Посилання для підкючення за лінком.

  • 27 квітня, 14:00 — ЕКСТЕРН-КУРС "Поводження з відходами I-IV класу небезпеки на підприємстві"

ЕКСТЕРН-КУРС "Все про відходи підприємства: поводження з відходами I-IV класу небезпеки на підприємстві" сприятиме підвищенню кваліфікації фахівців щодо поводження з відходами на підприємстві, допоможе побудувати ефективну систему управління відходами на підприємстві, розібрати головні аспекти поводження з відходами та особливості складання необхідної документації і звітності.

Реєстрація за посиланням.

  • 27 квітня, 16:00 — Чому спалювання відходів не ОК?

Чому спалювання сміття не є дружнім до довкілля рішенням? 

Як сміттєспалювання впливає на здоров’я людей, довкілля та зміну клімату?

Якщо не спалювати відходи, то що робити? Чи сміттєзвалище є кращою опцією?

А як же завод Енергія, завод-музей у Відні чи завод-лижний курорт у Копенгагені? Вони теж не є безпечними?

Що кажуть про спалювання останні наукові дослідження?

Ефективні приклади бізнесів та домогосподарств, які не спалюють відходи.

Про це та більше 27 квітня о 16:00 розповість Анастасія Мартиненко, засновниця ГО Zero waste society, координаторка Антиспалювальної кампанії в рамках проєкту Zero Waste Cities в Україні від Zero Waste Alliance Ukraine та Zero Waste Europe.

Реєстрація за посиланням.

  • 28 Квітня, 09:00 — Потенціал заліснення та відновлення природних екосистем за умов земельної реформи

Метою круглого столу є забезпечення багатостороннього діалогу з питань земельної реформи та відповідно потенціалу заліснення й відновлення природних екосистем як її складової.

Попередня реєстрація за посиланням.

  • 28 Квітня, 10:00 — Розроблення схем теплопостачання за новою методикою

USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) та Міністерство розвитку громад та територій України проведуть спільний Національний круглий стіл "Розроблення схем теплопостачання за новою методикою: важливий крок до енергоефективної трансформації населених пунктів України".

У круглому столі візьмуть участь представники Міністерства розвитку громад та територій України (Мінрегіону), в тому числі - члени робочої групи з розгляду схем теплопостачання, профільні фахівці Національної академії наук України, розробники cхем теплопостачання. Також приєднаються міста й поділяться тим, з якими викликами вони стикаються на практиці та представлять різноманіття поглядів щодо шляху до енергоефективної трансформації систем теплопостачання.

Реєстрація за посиланням.

  • 29 Квітня, 10:00 — Онлайн-семінар “Відновлювані джерела енергії для декарбонізації: вітрова енергетика”

Семінар проводиться громадською організацією "Агентство з відновлюваної енергетики" в рамках виконання проєкту "Сприяння переходу України до "зеленої" енергетики", за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду "Відродження" в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Головною метою проекту є створення суспільного запиту на здійснення "зеленого" енергетичного переходу України до 2050 року у світлі "Європейського зеленого курсу" шляхом підвищення обізнаності національних та місцевих органів влади, відповідних зацікавлених сторін та широкої громадськості про необхідність та переваги переходу України до принципів "зеленої" енергетики.

Реєстрація за посиланням.

  • 29 Квітня, 11:00 — ЄЗК: можливі флагманські ініціативи для ЄС та України

Наскільки порядок денний України відповідає завданням "Європейського зеленого курсу" та які можливі напрямки співпраці України та ЄС у контексті ЄЗК?

Запрошуємо на Дискусійний майданчик "Європейський зелений курс: можливі флагманські ініціативи для ЄС та України".

Реєстрація за посиланням.

  • 29 Квітня, 17:00 — Жінки Чорнобиля: радіаційна безпека вчора, сьогодні, завтра

Вебінар "Жінки Чорнобиля: радіаційна безпека вчора, сьогодні, завтра" присвячено 35-й річниці Аварії на Чорнобильській АЕС.

Незважаючи на те, що основна доля ухвалення оперативних стратегічно важливих рішень у ліквідації Аварії на Чорнобильській АЕС полягла на плечі чоловіків, жінки не були осторонь, а протягом 35 років відігравали свою важливу роль.

Сьогодні жінки також займають активні відповідальні позиції у процесах, пов’язаних з подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи, забезпеченням радіаційної безпеки та безпечному поводженню з радіоактивними відходами, утвореними з часів страшної трагедії.

Тому, цей вебінар присвячено саме жінкам, про діяльність яких можна буде дізнатись від запрошених спікерів та героїнь заходу.

Реєстрація за посиланням.

Читайте також
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест

Більшість заходів відбудеться в онлайн-форматі та безплатно

Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест
Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест

У другій половині січня триває Великий зимовий облік птахів