Заступника Кличка запідозрили у передачі під забудову частину парка “Нивки”

Заступника Кличка запідозрили у передачі під забудову частину парка “Нивки”

Катерина Бєлоусова

Оленич підтвердив вручення підозри та наголосив на своїй невинуватості

Детективи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України повідомив про підозру заступнику голови КМДА Петру Оленичу у зловживанні службовим становищем, що призвела до забудови 0,6 гектара парку "Нивки".

За даними слідства, у 2019 році посадовець вказав, що ділянка під забудову не належить до природно-заповідного фонду, повідомляє пресслужба САП у Facebook.

Зазначається, що у листопаді 2019 року, перебуваючи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, чиновник отримав на розгляд відповідний проєкт землеустрою. Документ передбачав виключення східної частини парку з земель природно-заповідного фонду та передачу її в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

В повідомленні підкреслили, що проєкт відправили на доопрацювання. Однак посадовець, не вносячи належних змін, вдруге подав його на розгляд Київради, вказавши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

“Всупереч тому, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж ухвалили рішення про передачу землі. Як наслідок, забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду, – розповіли у САП. – Досудове розслідування триває”.

Зазначається, що дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

В повідомленні наголосили, що суд скасував незаконне рішення Київради та визнав недійсним договір оренди. Також завдяки втручанню правоохоронних органів незаконне будівництво припинили.

В НАБУ додали, що забудова завдала громаді збитків на близько 6,4 мільйона гривень.

Хоча правоохоронці не вказали особу чиновника, Оленич у Telegram підтвердив вручення підозри та наголосив на невинуватості. 

Він зазначив, що усі дозволи та містобудівну документацію видано ще у 2017-18 роках до того як він обійняв посаду. Проєкт був погоджений відповідними органами влади.

“Свою правоту і невинуватість доводитиму у правовому способі. А також наполягатиму на наданні та притягненні до відповідальності громадян, які ввели в оману правоохоронців, надавши недостовірну інформацію щодо цієї справи”, – написав Оленич, додавши, що співпрацюватиме з правоохоронцями.

Нагадаємо, поліція розкрила корупційну схему посадовця з КМДА, який систематично вимагав хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інших дозвільних документів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, кияни вимагають зупинити будівництво ЖК “Гравіті Парк” з 13 багатоповерхівок на 18 гектарах лісу у Святошинському районі, що межують з національним природним парком "Голосіївський".

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів