Замість парку в центрі Києва утворилося стихійне звалище Карина Хантер, censor.net

Замість парку в центрі Києва утворилося стихійне звалище

Романа Слісар

Місцеві жителі вважають, що ситуацію спричинило байдуже ставлення землевласника до своєї території

У Печерському районі Києва територія, раніше виділена під парк, перетворилася в стихійне звалище.

Про це в своєму блозі на Цензор.НЕТ повідомила політолог Карина Хантер.

Як повідомляється, звалище утворилося поблизу станції метро "Печерська" за адресою Тверський тупик 10А. За документами ця територія належить Національній академії наук України, а за затвердженим проектом на цьому місці повинен був бути гарний парк, будови з яскравими фасадами, а також виконане озеленення пішохідної зони.

"Але, на жаль, на сьогодні тут зовсім інша, жахлива картина", - пише політолог, наголошуючи на тому, що місцеві жителі вважають, що ситуація спричинена байдужим ставленням землевласника до своєї території.

Карина Хантер, censor.net

Джерело: Цензор.НЕТ

Джерело: Цензор.НЕТ

"Всі хочуть жити в європейській столиці, а сприяти цьому – ні. Зараз, на жаль, трендом є війна з забудовниками шляхом блокувань, мітингів і страйків. Протести почали застосовувати доречно і недоречно. І часто цим користуються люди не з найчистішими руками. У Печерському районі є яскравий приклад того, як реальний власник землі не може навести порядок на своїй території, яка перетворилася на звалище, і стала місцем "відпочинку" для людей без певного місця проживання ", – наводять в публікації коментарі мешканців району.

Джерело: Цензор.НЕТ

"Не всі знають, що Національна академія наук – це не просто суспільство вчених, а структура, яка включає в себе близько 150 установ, в тому числі і інститутів по всій Україні. На базі академії працює понад 28 тисяч працівників. Вони займаються науковими розробками, починаючи з розробки нових сортів насіння до тест-систем медичного призначення. Так чому ж НАН України не може користуватися своєю територією і виконати умови проектної документації з благоустрою власної землі, і хто несе відповідальність за незаконне заволодіння приватною власністю? " – коментує ініціативний житель району Олександр.

Він також додав, що з 2007 року НАН України отримала Державний акт на право постійного користування цією ділянкою. За фактом виявлення чужих споруд НАН України звернулася до Печерської районної Держадміністрації щодо законності перебування цих гаражів на своїй території.

Джерело: Цензор.НЕТ

Джерело: Цензор.НЕТ

"Виникає питання: виходить, що в нашій країні можна просто "забити" на закон і розміщувати своє майно, де хочеться, а державні органи тільки будуть ходити навколо і розводити руками? У мерії є досвід очистки міста від МАФів. Звичайно, їх власники бунтували, проте з часом кияни стали позитивно ставитися до чистих підземних переходів, упорядкованих торгових точкок і ринків біля метро. Тож невже ще одна зелена зона буде зайвою для Києва?", –пише автор публікації.

За її словами, місцеві жителі сподіваються, що влада буде діяти відповідно до чинних законів і не піддаватися маніпуляціям з боку зацікавлених осіб.

"А інтереси киян – 28 тисяч працівників Національної академії наук України будуть захищені, адже якби ця земля належала приватній особі, то ні звалищ, ні гаражів там би не було. Поки що НАН України – це державна структура, і її права не поспішають захищати", – резюмує політолог.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Миколаєві жителі Інгульського району поскаржилися на стихійні звалища у дворах багатоквартирних будинків.

Читайте також
У Івано-Франківській області будуть ловити на гарячому тих, хто викидає сміття на природі
У Івано-Франківській області будуть ловити на гарячому тих, хто викидає сміття на природі

Будуть вживати жорсткі заходи, аби надалі порушникам не вдавалося безкарно засмічувати прибережну зону

У Житомирі екологічні інспектори виявили стихійне сміттєзвалище
У Житомирі екологічні інспектори виявили стихійне сміттєзвалище

Ліквадація сміттєзвалищ належить до повноважень місцевих органів влади

На Тернопільщині з сільради планують стягнути понад 5 млн грн через забруднення земель
На Тернопільщині з сільради планують стягнути понад 5 млн грн через забруднення земель

Виявлено стихійне сміттєзвалище на території громади