"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин facebook.com/ursaua1

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Катерина Бєлоусова

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України

Громадська організація із захисту прав тварин URSA спільно з фондом Ксенії Березної, фондом "12 вартових" та медіа Online.UA, за підтримки національного оператора зовнішньої реклами "Prime Group", розпочали реалізацію просвітницької кампанії на підтримку прав тварин. Проєкт має на меті розповісти широкому загалу про наявність в Україні закону, який захищає права тварин.

Щомісячно юристи громадської організації із захисту прав тварин URSA обробляють в середньому 20-25 звернень громадян, які стали свідками жорстокого поводження з чотирилапими. На жаль, рівень агресії до тварин значно виріс за період війни. Це потрібно змінювати.

facebook.com/ursaua1

Перший етап кампанії має виключно просвітницьку місію – розповісти суспільству, що за знущання з тварин в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Це стосується навіть утримання собак на коротких ланцюгах, адже також класифікується як жорстоке поводження з тваринами.

Реалізація соціальної кампанії "Закон на їхньому боці" почалась із Закарпаття, проте в майбутньому зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України.

facebook.com/ursaua1

Дуже часто злочини проти тварин скоюють люди, які навіть не знають, що це карається законом України.

Тож ми закликаємо представників територіальних громад з усієї України до діалогу. З питань реалізації кампанії "Закон на їхньому боці" звертайтесь на сторінки URSA в соціальних мережах.

Адже просвітництво — це перший крок на шляху до гуманної України.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами