Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Катерина Бєлоусова

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині суддю Олега Цісельського запідозрили в затягуванні корумпованої справи щодо забудови піщаного пересипу на узбережжі національного природного парку "Тузлівські лимани".

“Ділки” ще 8 років тому почали будувати на заповідному узбережжі трьох поверховий будинок та причал, а наразі будують спеціальну буну (поперечну дамбу) у морі, щоб воно “не забрало” пляж, повідомляє еколог та біолог нацпарку Іван Русев у Facebook.

Він розповів, що саме суддя Цісельський близько 8 років тому розглядав цю справу. Він “не почув” захисників узбережжя та фактично дав “зелену дорогу” злодіям на чолі з відомим одеським бізнесменом Валентином Могільніковим.

Зазначається, що забудовники легко отримують право власності через чорних реєстраторів.

Русев наголосив, що під час засідання суду Цісельський зупинив процес на 1,5 години та постійно переглядав матеріали справи, надавав слово адвокатам забудовників та робив зауваження активістам.

Він, як і 8 років тому, плює на закони України, на верховенство права, своєю ухвалою фактично знову надає “зелену дорогу” могильниковському клану на подальший дерибан унікальних територій національного і міжнародного рівня, – написав еколог. – За нашої інсайдерською інформацією, цей суддя, до суддівських справ, займався, як юрист, дерибаном цінних земельних ділянок на одеському узбережжі.”

Раніше Русев писав, що представник нацпарку на початку судового засідання подав клопотання щодо недовіри суду, мотивуючи тім, що ця справа вже розглядалась Цісельским 7 років тому і завдяки йому фактично протизаконне будівництво продовжується. Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, директорку Шацького національного природного парку, що на Волині, Марію Христецьку підозрюють у влаштуванні на роботу восьми "мертвих душ", тобто працівників, які числилися лише на паперах. Також її підозрюють в організації злочинної групи з кількох працівників, за що жінці загрожує позбавлення волі на 12 років.

Читайте також
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу