Забруднення річки Тетерів у Житомирі: ДЕІ оштрафувала водоканал на 2,5 млн грн shutterstock

Забруднення річки Тетерів у Житомирі: ДЕІ оштрафувала водоканал на 2,5 млн грн

Олена Яценьо

Водоканал має відшкодувати збитки протягом місяця

Фахівці Державної екологічної інспекції розрахували 2,5 млн грн збитків, яких комунальне підприємство "Житомирводоканал" завдало внаслідок забруднення річки Тетерів.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

За словами посадовця, за останні два місяці на КП "Житомирводоканал" відбулося відразу кілька аварійних ситуацій, які призвели до потрапляння неочищених стічних вод до річок Тетерів, Путятинка та Крошенка.

Працівники ДЕІ 18 вересня взяли з річки Тетерів проби води. Результати лабораторних досліджень показали понаднормовий вміст азоту амонійного, фосфатів, заліза та інших забруднювальних речовин.

Відтак Держекоінспекція розрахувала та висунула підприємству претензію про відшкодування заподіяних збитків на суму в розмірі 2,5 млн грн.

Очільник ДЕІ наголосив, що підприємство має відшкодувати збитки протягом місяця. У разі відмови від добровільної сплати екоінспекція буде стягувати кошти в судовому порядку.

"Після наступних аварійних ситуацій на підприємстві інспектори також відбирали проби. Про результати цих досліджень повідомлятиму додатково", — додав Мальований.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у ніч із 6 на 7 серпня на насосній станції КП "Житомирводоканал" сталася аварія, що призвела до забруднення річки Тетерів. У водойму потрапили тисячі тонн каналізаційних стоків.

Потім водоканал знову здійснив скид неочищених стічних вод у річку Тетерів, у яку недавно під час аварії вже потрапило майже 120 тис. тонн стоків.

Читайте також
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків