За січень Держекоінспекція нарахувала 122 млн гривень шкоди довкіллю shutterstock

За січень Держекоінспекція нарахувала 122 млн гривень шкоди довкіллю

Найближчим часом перевірки розпочнуться і в Офісі Держекоінспекції у Кривому Розі

Протягом січня 2021 року Державна екологічна інспекція підрахувала, що довкіллю було завдано збитків на суму понад 122 мільйони гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава ДЕІ Андрій Мальований. За його словами, територіальні органи інспекції по всій Україні провели 1545 перевірок та склали 1756 протоколів про адміністративні правопорушення. До відповідальності притягнуто понад півтори тисячі осіб.

"Рекордсменом" за кількістю збитків, розрахованих за місяць, став Поліський округ, де шкода, завдана довкіллю, становить понад 103 мільйони гривень. А за кількістю виявлених порушень в лідерах Харківська область – інспекторами складено 229 адмінпротоколів", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що найближчим часом перевірки розпочнуться і в Офісі Держекоінспекції у Кривому Розі — підрозділ спеціалізується на перевірках підприємств, які є топ-забруднювачами України.

"Наразі вже триває перевірка АТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" у Кривому Розі. Підприємство входить у п’ятірку об’єктів з найбільшою генерацією відходів згідно з рейтингом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Також на початку березня планується перевірка ПАТ "Суха балка", що теж входить до цього рейтингу", — підсумував Мальований.

Як повідомляла ЕкоПолітика, раніше "Костопільський завод скловиробів" оштрафували на 100 млн грн за те, що воно п'ять місяців працювало без дозволу на викиди.

Читайте також
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид

Компанії-порушників штрафуватимуть за найсерйозніші порушення на €40 мільйонів

У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день
У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день

У 1971 році ООН проголосила день весняного рівнодення Міжнародним днем ​​Землі

За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель
За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель

До новоствореного Кадастру природно-заповідного фонду вже внесли межі близько 8 000 заповідних обʼєктів