З'явився порядок денний екологічного комітету Верховної Ради: що розглянуть 1 грудня shutterstock

З'явився порядок денний екологічного комітету Верховної Ради: що розглянуть 1 грудня

Олена Яценьо

На порядку денному — лист EBA щодо законопроєкту про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні

Комітет із питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України збереться на засідання в середу, 1 грудня.

Те, який буде порядок денний засідання, стало відомо на сайті комітету. ЕкоПолітика пропонує своїм читачам ознайомитися з винесеними на розгляд нардепів питаннями та законопроєктами.

Першим на порядку денному поставлено проєкт закону № 5608, який чекає другого читання. Йдеться про зауваження Головного юридичного управління до законопроєкту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань цивільного захисту.

Одне з важливих питань, які повинен розглянути екокомітет, — це лист Європейської бізнес-асоціації щодо проєкту закону України про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України.

Ще два питання, які чекають розгляду, — це затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України та лист міжфракційного депутатського об’єднання "Гуманна країна".

Окрім того, передбачається розглянути низку законопроєктів, щодо яких екокомітет має подати свої пропозиції. Ідеться про такі проєкти законів:

— зареєстрований 12 жовтня 2021 року під № 6173 і поданий Кабінетом міністрів України — про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації;

— зареєстрований 4 листопада 2021 року під № 6280 і поданий Кабінетом міністрів України — про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за правопорушення у сфері пожежної безпеки;

— зареєстрований 13 жовтня 2021 року під № 6175 і поданий Кабінетом міністрів України — про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині посилення відповідальності у сфері охорони природи, використання природних ресурсів;

— зареєстрований 1 листопада 2021 року під № 6175-1 - про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності у сфері охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів).
Його винесли на розгляд народні депутати Бондаренко О.В., Криворучкіна О.В., Матусевич О.Б., Овчинникова Ю.Ю., Задорожний А.В., Мандзій С.В., Прощук Е.П. та інші;

— теж зареєстрований 1 листопада 2021 року під № 6247 і поданий Кабінетом міністрів України — про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків;

— зареєстрований 23 жовтня 2021 року під № 6217 — про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження зниженого розміру ставки податку на додану вартість на енергоносії та пов’язані з ними послуги. Документ подали Тимошенко Ю.В., Геращенко І.В., Лабунська А.В. та інші народні депутати України.

Читайте також
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів

Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи
Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи

На засіданні розглянуть план роботи екокомітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради

Екокомітет Верховної Ради проведе засідання 12 січня: порядок денний
Екокомітет Верховної Ради проведе засідання 12 січня: порядок денний

Екокомітет розгляне план своєї роботи на період 11 сесії Верховної Ради