З'явився порядок денний екологічного комітету Верховної Ради на 8 грудня

З'явився порядок денний екологічного комітету Верховної Ради на 8 грудня

Олена Яценьо

Засідання почнеться о 10:30

Комітет із питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради в середу, 8 грудня, проведе чергове засідання, на якому розгляне законопроєкти про заборону використання тварин у цирку, охорону рідкісних рослин від рубок та інші.

Про порядок денний стало відомо на сайті екокомітету. Засідання почнеться о 10:30 та пройде в режимі відеоконференції. Які саме законопроєкти та питання мають розглянути нардепи — читайте далі на ЕкоПолітиці.

На розгляд передбачено винести п'ять законопроєктів, щодо яких комітет визначено головним. Ідеться про такі:

  • проєкт закону № 5406 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання тварин у цирку та інших незаконних видовищних заходах із залученням тварин.

Документ зареєстровано ще 20 квітня 2021 року. Його подали такі народні депутати: Скороход А.К., Павліш П.В., Качура О.А., Галушко М.Л.

  • проєкт закону № 5696 про внесення змін до деяких законів України (щодо охорони від рубок лісу рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України),

Документ зареєстровано 23 червня 2021 року. До парламенту вніс народний депутат Скороход А.К. та інші нардепи.

  • проєкт постанови про проведення VI Міжнародної спільної конференції Європейської організації вищих органів аудиту та Арабської організації вищих органів аудиту "Дослідження вищими органами аудиту ефективності політики боротьби зі зміною клімату та її наслідками" у травні 2022 року в м. Києві

Документ зареєстровано 24 листопада 2021 року. Його вніс Стефанчук Р.О.

Ще два законопроєкти розглянуть за наявності висновку ГНЕУ. Обидва вніс Кабінет міністрів.

  • проєкт закону № 6227 від 27 жовтня 2021 року про внесення змін до Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року;
  • проєкт закону № 6203 від 22 жовтня 2021 року про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки.

На порядку денному ще три законопроєкти, до яких комітет має подати свої пропозиції:

  • проєкт закону № 5697 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за незаконне ввезення/вивезення тварин, порушення правил утримання та поводження з тваринами, використання тварин у видовищних заходах, їх вилучення тощо

Документ зареєстровано від 23 червня 2021 року та внесено Скороход А.К., Лубінцем Д.В., Галушком М.Л. та іншими нардепами.

  • проєкт закону № 6305 від 12 листопада 2021 року про внесення змін до статті 3 Закону України "Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проєктування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій".

Документ на розгляд подав Кабмін.

  • проєкт закону № 6369 від 2 грудня 2021 року про запобігання та протидію загрозам національній безпеці України у сфері громадянства

Законопроєкт вніс президентом України.

Окрім того, члени екокомітету мають розглянути такі питання:

— Про стан виконання Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: "35-ті роковини Чорнобильської катастрофи: проблеми та перспективи розвитку зони відчуження", схвалених рішенням Комітету від 14 квітня 2021 р. № 76/12.

— Про депутатське звернення народного депутата України А.І. Холодова стосовно діяльності ПрАТ "АК" Київводоканал", зокрема Бортницької станції аерації.

— Про розгляд депутатського звернення народного депутата України Н.І. Приходько стосовно розв'язання проблемних питань у сфері охорони навколишнього природного середовища в місті Києві.

— Про лист народного депутата України Прощука Е.П. щодо розгляду рекомендацій виїзного засідання Комітету на території Івано-Франківської області у червні 2021 року.

Читайте також
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"

Угода спрямована на створення умов для залучення міжнародної технічної допомоги

Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів