З Хмельницької ОДА звільнили екочиновника, якого засудили за корупцію Shutterstock

З Хмельницької ОДА звільнили екочиновника, якого засудили за корупцію

Катерина Бєлоусова

Дідух погодився заплатити 42,5 тисячі гривень штрафу за отримання хабаря

З Хмельницької обласної державної адміністрації звільнили заступника директора департаменту екології Володимира Дідуха, якого засудили за хабар за сприяння у видачі дозволу на викиди в повітря.

Його звільнили за угодою сторін, йдеться у наказі першого заступника голови ОВА Сергія Тюріна.

Дідух обіймав посаду начальника управління захисту довкілля, оцінки впливу на довкілля, використання природних ресурсів Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.

У наказі Тюрін доручив департаменту природних ресурсів та екології провести з Дідухом відповідні розрахунки.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Дідух надав представниці підприємства "Поділля-Тепло-Інвест" обмежений список установ, у яких можна виготовити проєктно-дозвільну документацію для отримання дозволу. Вона звернулася до ПП "Еванте", однієї з фірм у списку, яка вимагала 50 тисяч гривень за розробку документів, а саме 5 тисяч гривень – перевести на рахунок компанії, а решту – віддати готівкою.

Наприкінці березня представниця передала 20 тисяч грн, а вже 13 квітня керівник "Еванте" передав з цієї суми Дідуху 6 тисяч гривень. Наступного дня після цього дозволи на викиди забруднюючих речовин були підписані.

В процесі слідства Дідух уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд та погодився заплатити 42,5 тисячі гривень штрафу. Також суд постановив скасувати рішення про відсторонення чиновника від посади. 

Поліція підозрює у корупційній схемі й саму очільницю департаменту екології Ганну Богданович, яка категорично відкидає усі звинувачення. Також підозру в цій справі отримав директор фірми, якого поліція вважає посередником. Розслідування цих справ ще триває.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, поліція розкрила корупційну схему посадовця з КМДА, який систематично вимагав хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інших дозвільних документів.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів