Чиновнику з Хмельницької ОВА присудили штраф за хабар за дозволи на викиди Shutterstock

Чиновнику з Хмельницької ОВА присудили штраф за хабар за дозволи на викиди

Катерина Бєлоусова

Суд постановив скасувати рішення про відсторонення чиновника від посад

У Хмельницькому суд визнав винним заступника директорки департаменту екології ОВА Володимира Дідуха, який отримав 6 тисяч грн за сприяння у видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. 

Посадовець підписав угоду про визнання винуватості і погодився сплатити 42,5 тисячі гривень штрафу, повідомляє SHEPETIVKA.COM.UA.

Зазначається, що у листопаді 2022 року він надав представниці підприємства "Поділля-Тепло-Інвест" обмежений список установ, у яких можна виготовити проєктно-дозвільну документацію для отримання дозволу. Вона звернулася до ПП "Еванте", однієї з фірм у списку.

"[Директор фірми] повідомив, що вартість наданих послуг буде становити близько 50 тисяч грн, частину з яких необхідно передати службовим особам департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА з метою впливу на прийняття рішення начальницею департаменту, до повноважень якої входить підписання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря", – йдеться у матеріалах справи.

В матеріалі розповіли, що представниці сказали надіслати лише 5 тисяч гривень на рахунок підприємства, а решту суми – передати готівкою. Наприкінці березня вона передала 20 тисяч грн, а вже 13 квітня керівник "Еванте" передав з цієї суми Володимиру Дідуху 6 тисяч гривень. Наступного дня після цього дозволи на викиди забруднюючих речовин були підписані.

Зазначається, що в процесі слідства Дідух уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Також суд постановив скасувати рішення про відсторонення чиновника від посади. За проведені експертизи він також повинен заплатити 5,7 тисячі грн.

В матеріалі додали, що наприкінці квітня пресслужба поліції звітувала, що у корупційній схемі підозрюють не лише заступника директорки, а й саму очільницю департаменту екології Ганну Богданович. Посадовиця усі звинувачення категорично відкидає. Також підозру в цій справі отримав директор фірми, якого поліція вважає посередником. Розслідування цих справ ще триває.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, поліція розкрила корупційну схему посадовця з КМДА, який систематично вимагав хабарі за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інших дозвільних документів.

Читайте також
На Волині судитимуть депутата облради, який вимагав хабар зі сміттєвої компанії
На Волині судитимуть депутата облради, який вимагав хабар зі сміттєвої компанії

Чиновника затримали 12 вересня після отримання частини хабаря на $25 тисяч

Вінницького директора “Лісів України” спіймали на систематичному хабарництві
Вінницького директора “Лісів України” спіймали на систематичному хабарництві

Правоохоронці задокументували декілька епізодів отримання хабарів

На Запоріжжі “чорні лісоруби” намагалися підкупити поліцейських
На Запоріжжі “чорні лісоруби” намагалися підкупити поліцейських

Фігурант запропонував "вирішити питання" за гроші