Щоб харчові та інші органічні відходи отримали друге життя у вигляді корисного компосту, потрібно дотримуватися правил сортування.
Про які саме правила під час сортування органіки потрібно пам'ятати - нагадали в ЛКП "Зелене місто".
"Варто сортувати харчові відходи вдома та викидати їх без пакетів і залишків іншого сміття в окремий контейнер", - наголосили в комунальному підприємстві.
Які відходи можна викидати в контейнери для органіки
- залишки сирих овочів і фруктів;
- шкаралупу яєць;
- вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
- заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
- скошену траву;
- зів'ялі квіти.
НЕ можна викидати в контейнери для органіки:
- м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
- тверді побутові відходи;
- скло та склотару;
- пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
- серветки та паперові вироби;
- тканинні вироби.
Нагадаємо, що львівський бізнесмен і засновник "ГрінЕра Україна" Богдан Михалусь розповів, як підтримувати місто чистим під час воєнного стану.