Як відмовитися від одноразових підгузків і врятувати довкілля. Відео Pexels

Як відмовитися від одноразових підгузків і врятувати довкілля. Відео

Олена Яценьо

Про екопрактики, корисні для малюків і батьків, а також дружні до довкілля

Львів'янки й екосвідомі мами Ірина Панчишин і Любов Бокало поділилися своїм досвідом швидкого привчання дитини до горщика з метою зменшення використання підгузок.

Про свій досвід вони розповіли в межах інформаційно-просвітницької кампанії "Підгузки — зайві!". Відповідний ролик опубліковано на фейсбук-сторінці громадської організації Zero Waste Lviv.

Мати одномісячної дівчинки Леї журналістка Ірина Панчишин назвала дієвий метод зменшення використання одноразових пелюшок.

"Я задумалася над тим, що можна зробити для зменшення використання підгузків, і прочитала про такий метод, як висаджування. Тепер завдяки йому вдається економити до 4-5 підгузків на день", — розповіла жінка.

На її думку, згодом практика висаджування допоможе швидше привчити дитину й до горщика.

Зазначимо, що львівська аналітикиня й перекладачка Любов Бокало переклала книжку "Підгузки — зайві" канадійки українського походження Марії Качмар.

Львів'янка почала привчати свою доньку Софійку до горщика, коли тій було сім місяців. Спершу було складно, але відтоді, за її словами, вдалося майже повністю відмовитися від підгузків.

Зазначимо, що раннє привчання до горщика, висаджування немовлят і використання багаторазових підгузків — практики, корисні для малюків і батьків, а також дружні до довкілля.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що експертка й екоактивістка Маргарита Мостовая розповіла, як обрати екологічну, привабливу за ціною та безпечну іграшку.

Нагадаємо також, що народна депутатка Леся Василенко розповіла, як екологічно виховати дитину в Україні.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років