Voestalpine поставила клієнтам першу партію декарбонізованої сталі преміум-класу voestalpine

Voestalpine поставила клієнтам першу партію декарбонізованої сталі преміум-класу

Олена Яценьо

Її використовують у виробництві вітряних турбін та автомобільній промисловості

Австрійська компанія з виробництва сталі Voestalpine зі свого металургійного заводу в Лінці відвантажила замовникам першу партію сталевих рулонів із низьким вмістом вуглецю, виготовлену за технологією greentec Steel Edition.

З кінця 2021 року Voestalpine пропонує весь плоский сталевий прокат Steel Division зі зменшеним вуглецевим слідом, ідеться в пресрелізі компанії.

"Попит на високоякісну сталь Voestalpine з низьким вмістом CO2 підвищується. Тринадцятого червня із заводу в Лінці відправили перші рулони сталі greentec Steel Edition", – ідеться в повідомленні.

Як розповіли в компанії, металопродукцію, виготовлена за технологією Steel Division зі зменшеним вуглецевим слідом, використовують у виробництві вітряних турбін та автомобільній промисловості.

Викиди вуглецю під час виробництва сталі скорочуються за допомогою часткової заміни коксу воднем.

"Нині формується ринок екологічно чистої сталі. Ми можемо задовольнити попит, що зростає, пропонуючи нашу продукцію, вироблену за технологією greentec steel Edition. Таким способом компанія сприяє досягненню глобальних цілей у галузі клімату", – зазначив генеральний директор Voestalpine Герберт Ейбенштайнер.

Окрім оптимізації виробничого процесу, компанія приділяє особливу увагу використанню відновлюваних джерел енергії.

"Приблизно 70% електроенергії, яку ми споживаємо у виробництві сталі в Лінці, виробляється завдяки використанню газів, які є побічним продуктом виробничого процесу. Наш енергетичний портфель, що залишився, поступово перетворюється на відновлювані джерела енергії", – додав член правління Voestalpine і глава сталеливарного підрозділу Хуберт Зайчок.

Зазначимо, що greentec steel — це ухвалений у 2021 році план Voestalpine з декарбонізації виробництва сталі. Важливим першим кроком є ​​поступовий перехід від доменної печі до гібридної електросталеплавильної технології з 2027 року.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Австрії єдиний виробник сирої сталі Voestalpine розробив поетапний план виробництва зеленої сталі з нейтральним вмістом вуглецю “greentec steel”.

Читайте також
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря

Рівне першим отримало кошти від Євросоюзу для впровадження інновацій в Україні

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати

10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року
10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року

Ці країни представляють понад 60% енергетичного сектора ЄС

В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності
В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності

Наразі на Харківщині внаслідок російської агресії пошкоджено або зруйновано близько 25 тисяч будинків