Власниця магазину у Львові роздає вживаний одяг переселенцям shutterstock

Власниця магазину у Львові роздає вживаний одяг переселенцям

Олена Яценьо

Ідею охоче підтримали жителі міста

У Львові власниця магазину Rhizome store Тетяна Голігас приймає й роздає у своїй крамниці вживаний одяг для вимушених переселенців з інших областей України.

Про соціальну ініціативу, яку започаткувала львів'янка, розповіли на фейсбук-сторінці громадської організації Zero Waste Lviv, чия діяльність спрямована на зменшення генерування та збільшення роздільного збору й переробки відходів.

"Не викидати речі, а дати їм нове життя в гардеробі інших людей, особливо тих, хто цього дуже потребує – сьогодні це неабияк актуально, – ідеться в повідомленні. – З перших днів, відколи до Львова почали масово переїжджати мешканці інших областей, Тетяна Голігас – власниця Rhizome store, що на вул. Братів Рогатинців, 24, – вирішила у своїй крамничці роздавати одяг тим, хто цього потребує".

Тетяна розповіла, що спочатку перебрала власну шафу, потім запропонувала долучитися до ініціативи своїм друзям і знайомим, а далі закликала всіх небайдужих приносити в магазин одяг для переселенців.

За її словами, у перші дні по безплатний одяг до її магазину заходило кілька десятків осіб, а тепер – кілька сотень.

"До нас по одяг приходять цілими сім’ями. Знаю, що дарувати, роздавати завжди легше і простіше, ніж просити. Такою ініціативою ми закликаємо не викидати речі, а дати їм нове життя у гардеробі іншої людини", – сказала Тетяна Голігас

За словами дівчини, ідею охоче підтримали львів’яни. Згодом почали привозити ще й одяг із волонтерських центрів.

"На цьому етапі його багато, а місця в крамниці – ні. Тому зараз ми просимо не приносити нові пакунки, ми фізично не встигаємо все перебрати й відсортувати, тому першочергово хочемо роздати те, що є", – додала Тетяна.

Зазначається, що весь принесений одяг тут роздають безплатно, а хто має можливість – може виявити свою вдячність переказом на рахунок однієї із благодійних організацій.

Також в організації уточнили, що, попри цю соціальну ініціативу, концептуальний магазин одягу та аксесуарів від українських дизайнерів і брендів Rhizome store провадить свою пряму роботу.

Додамо, що ця крамниця працює на вул. Братів Рогатинців, 24 з 12:00 до 18:00.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що львів'ян у межах SWAPу, тобто безплатного обміну, закликали віддати одяг, який вони більше не носять, тим, хто сьогодні дуже його потребує. Захід тривав із 25 до 30 березня.

Читайте також
У Харкові екохаб, який до війни збирав вторсировину, роздає речі містянам. Фото
У Харкові екохаб, який до війни збирав вторсировину, роздає речі містянам. Фото

За сезон до війни назбирали кілька тонн вторсировини

У Львові протягом тижня відбудеться безплатний обмін одягом
У Львові протягом тижня відбудеться безплатний обмін одягом

Також просять приносити тканини кольору хакі для плетіння сіток

Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля
Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля

Непотрібний одяг можна віддати на благодійність

Харків'ян кличуть в екохаб приносити вторсировину та непотрібні речі
Харків'ян кличуть в екохаб приносити вторсировину та непотрібні речі

Харків'яни можуть відвідати сортувальну станцію з 11:00 до 15:00