Вінничан запрошують долучитися до масштабного еко-проєкту з озеленення 

Вінничан запрошують долучитися до масштабного еко-проєкту з озеленення 

Людмила Гончаренко

Усі громади, які долучаться до осінньої акції, потраплять до книги "Озеленення Вінниччини"

30 жовтня в Україні та за кордоном у рамках проєкту Greening of the Planet пройде екологічна акція "Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу". Долучитися до неї запрошують вінничан та громади області. Про це на сторінці у Facebook повідомила представниця акції та співорганізаторка проєкту "Озеленення планети" Ганна Давиденко.

"Ми пропонуємо кожній громаді Вінницької області в рамках акції висаджувати дерева не лише у парках, скверах та лісах, а й обсадити територію навколо сміттєзвалищ саджанцями грабу, які готові надати Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства", — написала Ганна Давиденко.

За її словами, саме цей різновид дерев допомагає очистити ґрунти від негативних сполук і захистить від розвіювання сміття на прилеглі території.

Щоб долучитися до акції, потрібно заповнити коротку анкету https://greeningplanet.org/participant/, а 30 жовтня посадити дерево.

За словами співорганізаторки, усі громади, які долучаться до осінньої акції, потраплять до книги "Озеленення Вінниччини". Її видадуть за підсумками реалізації акції і розповсюдять в Україні.

Подібна екологічна акція в Україні відбулася 10 квітня. Участь у ній взяла 51 територіальна громада Вінниччини. Тоді за добу висадили понад 283 тисячі дерев. Це був найкращий показник серед областей, написала Давиденко. 

Повідомляється, що місією на наступні 3 роки є відновлення екосистеми Землі, об’єднання людей планети у кількості 100 мільйонів і висадження 100 мільйонів дерев.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що Львів також долучається до глобального еко-проєкту “Озеленення планети” і пропонує три способи взяти  ньому участь.

Читайте також