Віддалена робота 4 дні на тиждень скорочує забруднення на 10% – дослідження  shutterstock

Віддалена робота 4 дні на тиждень скорочує забруднення на 10% – дослідження 

Людмила Гончаренко

Фахівці вважають, що віддалена робота може допомогти з глобальною проблемою забруднення повітря

У 2020 році велика кількість людей по всьому світу перейшла на віддалену роботу через пандемію COVID-19. Це призвело до різкого зниження (в деяких випадках на 50%) забруднення повітря по всьому світу. Вчені вирішили дізнатися, при якому сценарії рівень забруднень продовжив би падати.

Іспанські дослідники з інституту екологічних наук і технологій Автономного університету Барселони розглянули три різні сценарії, в яких люди працювали віддалено два, три або чотири дні на тиждень. В ході моделювання викидів вчені виявили, що рівень  діоксиду азоту  (NO₂)  знизиться на 4%, 8% і 10% відповідно. Якби 40% працівників сфери послуг працювали дистанційно чотири дні на тиждень, рівень NO₂ не тільки знизився б на 10%, а й викиди від транспорту в атмосферу знизилися б на 15%. У двох інших сценаріях викиди від транспортних засобів знизяться на 5% і 10% відповідно. 

Якщо ви хочете покращити цю статистику, можна ознайомитися з варіантами віддаленої роботи і почати допомагати екології нашої країни.

Про це свідчать результати дослідження, опублікованого в журналі Urban Sustainability.

“Ми вважаємо, що віддалена робота повинна стати пріоритетною (якщо це можливо). Вона повинна просуватися як ефективний внесок у скорочення довгострокового забруднення повітря в містах”, – пишуть автори дослідження.

Дослідники також виявили, що онлайн-освіта скоротить використання приватного транспорту на 20%, а кількість покупок – на 30%.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що найбільший вплив в забруднення навколишнього середовища завдає дрібнодисперсний пил від старих автомобілів.

Читайте також
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд

У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки