Великобританія хоче зменшити споживання енергії на 15% до кінця десятиліття shutterstock

Великобританія хоче зменшити споживання енергії на 15% до кінця десятиліття

Катерина Бєлоусова

Парламент планує інвестувати в енергоефективність близько $8 мільярдів

Канцлер казначейства Великобританії Джеремі Гант заявив, що країна планує скоротити енергоспоживання для будівель та промисловості на 15% до 2030 року.

Це дозволить Сполученому Королівству заощадити близько $33,8 млрд, а токож сприятиме боротьбі зі зміною клімату, йдеться на сайті державного сектору Великобританії.

Він зазначив, що енергетична незалежність у поєднанні з енергоефективністю – єдиний спосіб не залежати від цін на газ у довгостроковій перспективі. Це також унеможливить використання енергії для шантажу.

"Енергоефективність має стати спільною місією уряду, населення, підприємств", – сказав Гант.

Канцлер казначейства також наголосив, що парламент планує інвестувати в енергоефективність близько $8 мільярдів.

“Я оголошую про нове фінансування, починаючи з 2025 року, у розмірі ще $7,26 млрд, що подвоює наші щорічні інвестиції, щоб реалізувати ці нові національні амбіції”, – сказав він.

Гант зазначив, що Великобританія є світовим лідером у сфері відновлюваної енергетики. Так у 2021 році майже 40% електроенергії було отримано від офшорних вітрових, сонячних станцій та інших відновлюваних джерел. 

“Починаючи із 2010 року, наше виробництво відновлюваної енергії зростало швидше, ніж у будь-якій іншій країні Європи. Нам потрібно йти далі, значно прискоривши такі технології, як офшорні вітрові установки, уловлювання та зберігання вуглецю, а також АЕС", – наголосив він.

Він також повідомив, що уряд продовжить будівництво атомної електростанції, яка забезпечить 7% потреб країни.

Гант також анонсував запуск нової робочої групи з енергоефективності та публікацію планів енергетичної незалежності. 

Він також підкреслив, що зростання цін на енергію є єдиним найбільшим фактором інфляції та нестабільності, з яким стикаються британські підприємства та споживачі. А зобов’язання уряду перед британським народом полягає в тому, щоб з часом усунути цей фактор.

Нагадаємо, Євродепутати проголосували за підвищення частки відновлюваних джерел енергії в кінцевому споживанні в блоці до 45% до 2030 року. Також, в окремому голосуванні, вони підтримали скорочення кінцевого енергоспоживання щонайменше на 40% до 2030 року та 42,5% споживання первинної енергії, порівняно з прогнозами 2007 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, уряд Великобританія опублікував “Заклик до доказів”, для оновлення Стратегії “зеленого” фінансування.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"