В Японії випустили їстівні чашки, щоб скоротити використання пластику. Автори ініціативи впевнені, що це один з дієвих методів протидії зміні клімату.
Про це йдеться на сторінці японської пивоварні Asahi.
Тепер разом з улюбленим напоєм гості пивоварні отримуватимуть смачну закуску на додачу. Воду кімнатної температури Mog Cup зможуть утримувати близько години. Виготовляють такі чашки шляхом випікання картопляного крохмалю при високій температурі і тиску. Споживачам пропонуватимуть чашки в трьох розмірах, кожна з яких матиме свій смак: нейтральний, крекер з креветок і шоколад.
Джерело: Asahi
"Mog Сup — ще один приклад того, як ми прагнемо побудувати стійке суспільство, пропонуючи новий стиль споживання їжі, який замінює одноразові контейнери екологічно чистими контейнерами для їжі, що підлягають природній переробці", — йдеться в повідомленні на сторінці пивоварні Asahi.
Джерело: Asahi
В рамках пілотної програми замовити таку каву можна буде в приміщеннях для коворкінгу і ресторанах в Токіо на базі членства Asahi. Також цю чашку можна використовувати в поєднанні з різними напоями, щоб підтвердити її здатність утримувати рідину.
Як повідомляла раніше ЕкоПолітика, в США визначили 9 найкращих альтернатив пластикового пакета.