В Умані на дахах пивоварні встановлять сонячну електростанцію shutterstock

В Умані на дахах пивоварні встановлять сонячну електростанцію

Олена Яценьо

СЕС покриватиме енергопотреби підприємства

Компанія "Уманьпиво" підтримала концепцію дружнього до довкілля виробництва і в липні розпочала впровадження проєкту з будівництва сонячної електростанції на дахах виробничих приміщень пивоварні.

Сонячні панелі генеруватимуть електроенергію суто на потреби підприємства, повідомляє All Retail.

"Ми плануємо використати всі дахи, кут нахилу яких дає змогу встановити сонячні панелі. Це буде одна з найбільших установок під власне споживання в Україні", — сказав головний енергетик підприємства.

СЕС потужністю 500 кВт планують встановити для вироблення електроенергії тільки на потреби підприємства. Це має значно зменшити обсяг споживання електроенергії з інших джерел.

Нині вже змонтовано та введено в експлуатацію першу чергу панелей — 100 кВт. Далі — монтаж другої черги на дахах адміністративної будівлі та складу готової продукції.

"Це дуже важливий екологічний крок. Збільшення концентрації вуглецю в атмосфері — один із головних чинників глобального потепління, а використання невикопних відновлюваних природних ресурсів призведе до редукції викидів CO2 тими ж тепловими електростанціями, попит на електроенергію яких зменшується саме завдяки таким проєктам, як наш", — прокоментував головний енергетик.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у селі Вітове, що на Черкащині, запустили в липні 2021 року нову сонячну електростанцію потужністю 55 МВт.

До того, у червні 2021 року, у місті Кам'янка Черкаської області запрацювала новозбудована СЕС ТОВ "Чиста Енергія-2011" потужністю 25 МВт.

Нагадаємо також, що мережа АЗК "OKKO" відкрила в Одесі автозаправку із сонячними панелями замість даху. Найближчим часом компанія планує розмістити сонячні електростанції ще на більш як 80 своїх заправках у різних регіонах України.

А в Харкові місцевий підприємець збудував сонячну електростанцію на даху дитячого будинку.

Читайте також
На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло
На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло

СЕС дозволить щороку економити 250-300 тисяч гривень на оплаті електроенергії

У Гостомелі школу обладнають сонячними панелями за гроші Greenpeace
У Гостомелі школу обладнають сонячними панелями за гроші Greenpeace

Це забезпечить безперебійну роботу школи та укриття у разі відсутності енергопостачання

Франція збільшила сонячні потужності до 20 ГВт
Франція збільшила сонячні потужності до 20 ГВт

Потужність сонячних проєктів, які очікують підключення до мережі, досягла 22,4 ГВт