В Україні створили онлайн-гру про сортування сміття shutterstock.com

В Україні створили онлайн-гру про сортування сміття

Олена Яценьо

Творці гри запевняють, що завдяки простій ігровій формі легко засвоювати важливу інформацію

Громадська організація "Україна без сміття" спільно з компанією Pernod Ricard Ukraine розробили безплатну онлайн-гру "Trash Hunter", яка вчить сортувати сміття.

Про це повідомили в організації УБС. За словами творців екогри, це  перший такий освітній диджитал-проєкт в Україні, який пропагує сортування й відповідальне споживання.

Зазначається, що "Trash Hunter" — онлайн-гра, яка доводить: сортування не таке вже й складне, як здається. Гру можна розглядати як інтерактивний онлайн-посібник із сортування, де стисло й цікаво подано основну інформацію про повсякденні предмети, які все одно залишаються корисними для використання навіть після того, як стали відходами.

Особливості гри Trash Hunter

Гра пропонує користувачу перетворитися на космічного екорейнджера і врятувати галактику від сміттєвої загрози.

Щоб пройти всі місії, треба познайомитися із 29 сміттємонстрами та шістьома їхніми біг-босами, а також нагодувати кожного правильним раціоном — пакованнями, щоб не провалити рятівну місію. Персонажами гри стали Коробась, Куляк, Пінопль і Склотарик — кожен монстр має власну історію.

Усю інформацію про сортування та відповідальне споживання подано у форматі сторітелінгу, щоб кожна ігрова сесія була як реалістичний сюжет.

Перевірити свої знання можна у фінальній місії, коли гравцю потрібно із загальної купи сміття жбурнути свайпом у горлянку сміттємонстра відповідне паковання із запропонованих.

Над концепцією, візуалом, механікою та UX/UI дизайном працювала креативна агенція VERTIGO. За їхнім задумом, вигляд кожного сміттємонстрика і його ім'я асоціюється із певною групою відходів, яку приймають на станції сортування. Так гравцю цікавіше й легше запам'ятовувати інформацію.

"Це суперцікавий проєкт із погляду соціальної відповідальності, механіки та втілення. Завдяки простій ігровій формі легко засвоювати інформацію про сортування сміття. Саме так ненав’язливо і формуються нові екологічні звички", – прокоментувала Маріанна Мурашко, креативна директорка агенції VERTIGO.

Раніше ЕкоПолітика писала, що експертка й екоактивістка Маргарита Мостова розповіла, як обрати екологічну, привабливу за ціною та безпечну іграшку.

Читайте також
Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині
Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині

Працівники щодня на механічній лінії вручну перебирають близько 7-10 тонн, які привозять зі Львова та довколишніх громад

В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття
В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття

Екоініціатива охопить усі школи обласного центру

У Німеччині комунальні служби не будуть вивозити неправильно відсортоване сміття
У Німеччині комунальні служби не будуть вивозити неправильно відсортоване сміття

Щороку через погане сортування Аахен втрачає до пів мільйона євро

Куди у Львові можна здати батарейки, лампи та термометри: графік стоянок Екобуса
Куди у Львові можна здати батарейки, лампи та термометри: графік стоянок Екобуса

Лампочки та ртутні термометри слід здавати в непошкодженому стані та в упаковці виробника