В США винайшли екологічно вигідний спосіб майнінгу біткойнів  shutterstock

В США винайшли екологічно вигідний спосіб майнінгу біткойнів 

Людмила Гончаренко

Компанія вважає вугільні відходи високорентабельним джерелом енергії для майнінгу

Компанія буде добувати енергію для майнінгу біткойнів, спалюючи вугільні відвали і повертаючи владі штату звільнені землі.

Про це пише TJournal з посиланням на TechSpot.

Компанія Stronghold Digital Mining придбала контроль над вугільною електростанцією Panther Creek в рамках своєї програми "екологічно вигідного і вертикально інтегрованого видобутку криптовалюти". 

Велика кількість вугільних відвалів – одна з серйозних екологічних проблем Пенсільванії. Вони виділяють в повітря вуглекислий газ, а в грунт і грунтові води – алюміній, залізо, марганець та інші метали. Stronghold Digital Mining вважає вугільні відходи високорентабельним джерелом енергії для майнінгу – з 200 тонн таких відходів можна зробити один біткойн, ціна якого за поточним курсом становить близько $43 000.

Компанія вже має в своєму розпорядженні теплову електростанцію Scrubgrass, потужності якої досить для 1800 майнерів – спеціалізованих пристроїв для видобутку біткойнів (ASIC). З її допомогою компанія звільнила від вугільних відходів понад 400 гектарів землі і передала їх владі штату.

Купуючи нові електростанції, Stronghold Digital Mining планує забезпечити живленням понад 20 000 майнерів. При цьому тільки найближчих вугільних відвалів вистачить на 30 років видобутку криптовалюти.

Влітку власник однієї з найстаріших американських ГЕС почав використовувати її для майнінгу біткойнів – за його словами, видобуток криптовалют приносить втричі більше прибутку, ніж продаж електроенергії в мережу.

Майнінг – вкрай енергозатратний процес, який виробляє чималу кількість парникових викидів. З цієї причини Ілон Маск заборонив продавати електромобілі Tesla за біткойни, поки їх видобуток не стане екологічно чистішим.

Нагадаємо, раніше ЕкоПолітика писала про те, що британський фермер майнить криптовалюту на електриці з коров’ячого гною. Наразі він добуває лише Ethereum, адже для майнінгу біткоїнів потрібні набагато більші потужності.

Читайте також
Польща отримає €300 мільйонів для підтримки шахтарів, які втратять роботу
Польща отримає €300 мільйонів для підтримки шахтарів, які втратять роботу

Програма також стимулюватиме дострокове закриття шахт

Суд призначив покарання випалювачу деревного вугілля на фермерських землях Хмельниччини
Суд призначив покарання випалювачу деревного вугілля на фермерських землях Хмельниччини

Без жодного дозволу підприємець встановив 11 піролізних пічок та налагодив виробництво

На Рівненщині виявили нелегальні печі для випалювання вугілля
На Рівненщині виявили нелегальні печі для випалювання вугілля

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за забруднення повітря

ТОП-20 найбільш енергетично залежних від вугілля країн світу. Інфографіка
ТОП-20 найбільш енергетично залежних від вугілля країн світу. Інфографіка

Україна посіла 12 місце у рейтингу з 22% вугільної генерації