В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль

В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль

Людмила Гончаренко

Такий фестиваль роблять вперше, але у планах організаторів провести подібні екологічні фестивалі і в інших селах Луганщини

На вихідних в селі Епіфанівка, що на Луганщині, відбувся фестиваль "Еко-Двіж". Відвідувачів вчили сортувати сміття, розказували про альтернативну енергетику та можливість подальшого використання вживаних речей. Про цей захід пише видання  Суспільне Донбас.

На одному з майстер-класів людям розказували, як вживаним речам подарувати нове життя.

"Ми фарбуємо пляшки, на них наклеюємо малюнки і виходить ось така пляшка. Просто сувенір", розказала учасниця фестивалю Любава.

На фестивалі представлені виставки саморобних робіт. Один з учасників Давід Пагава. Хлопець створює з переробленого пластику сумочки, тарілки, маски та інше.

"З огляду на ту ситуацію, яка склалася у нас в природі, та рівень забруднення пластиком у нас в регіоні, я думаю, що якийсь внесок в очищення нашого довкілля ми все-таки робимо", — розказав Пагава.

Також на фестивалі вчили сортувати сміття у спеціальні баки. За словами організаторки заходу Юлії Тимчук, після закінчення фестивалю у селі залишиться вісім таких сміттєвих баків для сортування.

"Задумка цього фестивалю об'єднати людей, які вже екосвідомі, тобто вони сортують сміття, використовують речі багаторазового вжитку, посуд, вони друкують папір з двох сторін, вони збирають і нічого не викидають, все переробляють", розказала організаторка фестивалю.

На захід прийшло близько сорока людей. За словами Юлії Тимчук, такий фестиваль роблять вперше, але у планах провести подібні екологічні фестивалі і в інших селах Луганщини.  

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що у другій декаді жовтня світ відзначає День екологічної освіти, а також розповідала про те, у яких заходах можна взяти участь цього тижня.

Читайте також
На Луганщині артобстріл коледжу в Лисичанську завдав шкоди на мільйони гривень
На Луганщині артобстріл коледжу в Лисичанську завдав шкоди на мільйони гривень

Коледж побудували у 19 столітті як Лисичанську штейгерську школу

На Луганщині стався викид азотної кислоти через авіаудар росіян. Фото
На Луганщині стався викид азотної кислоти через авіаудар росіян. Фото

Місцева влада попередила про загрозу для населення та дала вказівки