В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль

В селі на Луганщині вперше відбувся еко-фестиваль

Людмила Гончаренко

Такий фестиваль роблять вперше, але у планах організаторів провести подібні екологічні фестивалі і в інших селах Луганщини

На вихідних в селі Епіфанівка, що на Луганщині, відбувся фестиваль "Еко-Двіж". Відвідувачів вчили сортувати сміття, розказували про альтернативну енергетику та можливість подальшого використання вживаних речей. Про цей захід пише видання  Суспільне Донбас.

На одному з майстер-класів людям розказували, як вживаним речам подарувати нове життя.

"Ми фарбуємо пляшки, на них наклеюємо малюнки і виходить ось така пляшка. Просто сувенір", розказала учасниця фестивалю Любава.

На фестивалі представлені виставки саморобних робіт. Один з учасників Давід Пагава. Хлопець створює з переробленого пластику сумочки, тарілки, маски та інше.

"З огляду на ту ситуацію, яка склалася у нас в природі, та рівень забруднення пластиком у нас в регіоні, я думаю, що якийсь внесок в очищення нашого довкілля ми все-таки робимо", — розказав Пагава.

Також на фестивалі вчили сортувати сміття у спеціальні баки. За словами організаторки заходу Юлії Тимчук, після закінчення фестивалю у селі залишиться вісім таких сміттєвих баків для сортування.

"Задумка цього фестивалю об'єднати людей, які вже екосвідомі, тобто вони сортують сміття, використовують речі багаторазового вжитку, посуд, вони друкують папір з двох сторін, вони збирають і нічого не викидають, все переробляють", розказала організаторка фестивалю.

На захід прийшло близько сорока людей. За словами Юлії Тимчук, такий фестиваль роблять вперше, але у планах провести подібні екологічні фестивалі і в інших селах Луганщини.  

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що у другій декаді жовтня світ відзначає День екологічної освіти, а також розповідала про те, у яких заходах можна взяти участь цього тижня.

Читайте також