В Одесі торговці облили соляркою тисячі ялинок Shutterstock

В Одесі торговці облили соляркою тисячі ялинок

Іван Шевчук

В Одесі торговці новорічними деревами покинули нерозпроданий товар на вулицях і зробили його непридатним для використання

Одеські продавці ялинок залишили свій нерозпроданий товар просто на тротуарах міста – там, де ще кілька днів тому діяли імпровізовані ялинкові базари. Власне, свій товар ялинкові торговці почали покидати ще увечері перед новим роком, що дозволило деяким кмітливим одеситам розжитися новорічним деревом абсолютно безкоштовно. Втім, такий варіант з якихось причин був торговцям не до вподоби, і свій покинутий товар вони вирішили … облити соляркою.

Про це йдеться на офіційній ФБ-сторінці Суворовської райадміністрації Одеси. Чиновники дивуються: "Важко пояснити такі дії, але вочевидь керувалися ціллю – хай нікому не дістанеться".

Комунальники вивозять покинуті сосни - фото Суворовської райадміністрації Одеси

На території одного лише Суворовського району 1 січня зібрали більше двох з половиною тисяч покинутих дерев. Їх відвезли на звалище, оскільки через шкідницьку "обробку" використовувати їх як добрива чи підкормку для тварин не можна. Підприємливі одесити у соцмережах зауважили, що в цьому разі сплюндровані дерева можна було б використати як паливо, однак чи дослухався хтось до такої пропозиції – невідомо.

Усього ж продавці покинули на вулицях Одеси більше 5 тисяч не витребуваних ялин та сосен. І це притому, що одеська мерія з 1 січня запустила спеціальні майданчики для збирання вже непотрібних новорічних дерев.

Залишається сподіватися, що цим післясвятковим сервісом,котрий проігнорували торговці, скористаються вже одесити - після того, як новорічні ялинки їм вже відслужать.

Раніше ЕкоПолітика розповідала, що в Одесі новорічні ялинки можна буде обміняти на солодощі.

Читайте також
На Чернігівщині підприємство забруднювало землю відходами від переробки продуктів
На Чернігівщині підприємство забруднювало землю відходами від переробки продуктів

Було відкрито кримінальне провадження ч.1 ст.239 ККУ (забруднення або псування земель).

На Херсонщині з’явиться завод з переробки відходів руйнації
На Херсонщині з’явиться завод з переробки відходів руйнації

Ведуться переговори з міжнародними інвесторами, щоб залучити їх до реалізації проєкту

У світі відзначили День переробки: що відомо про цей день
У світі відзначили День переробки: що відомо про цей день

46% відходів людства можна переробити, однак фактично цей показник сягає 16%