В Одесі презентували дитячу книгу про те, як зберегти екологію Культурометр

В Одесі презентували дитячу книгу про те, як зберегти екологію

Романа Слісар

Видання допоможе освоїти корисні звички і стати свідомим споживачем

В Одесі презентували дитячу книгу про те, як виробляти менше сміття, відмовитися від непотрібних речей і захистити планету від екологічної катастрофи.

Про це повідомило видання "Культурометр".

Як повідомляється, видання "Жора і великий смітник. Прості способи жити екологічніше" – це книга-інструкція для всієї родини щодо дбайливого поводження з планетою Земля. Вона складається з 68 сторінок, 200 наклейок і понад сотні завдань, які можна виконувати всією сім'єю.

Читач знайомиться з чайкою на ім'я Жора. Герой книги розповідає, скільки сміття в світі і як його переробляють, як дати друге життя речам і що робити з предметами, які не можна переробити. Крім того, Жора допомагає освоїти корисні звички і навчитися бути усвідомленим споживачем. Наприклад, пояснює, що робити, якщо хочеться сто першу іграшку. Протягом 3 розділів чайка подорожує, прибирає сміття, а звалище перетворюється в чистий парк.

Над книгою працювали п'ять одеситок: засновниця дитячого книжкового магазину "Бук" Галина Андрєєва, філологиня Маша Корпусова, ілюстраторка Тетяна Вовчок, ініціаторка створення дитячого екомайданчика Катя Сайковська, куратор книжкових проектів Оксана Окландер. На створення енциклопедії з завданнями пішло близько року.

Як повідомляється, ідея книги зародилася у Галини Андрєєвої з бажання вести більш екологічний спосіб життя разом з дітьми.

"Перечитавши велику кількість книг і сайтів про екологію Землі, я усвідомила, що навколо цієї теми багато суперечливої ​​інформації. Часто виникало неприємне почуття провини: ніби що б ми не робили – все буде марним: кліматичні зміни неминучі, а разом з ними і екологічна катастрофа. Ми впевнені, що кожен внесок – важливий. Найголовніше – починати з себе і зі своєї сім'ї", – розповіла Андрєєва.

"Ми намагаємося заповнити внутрішню порожнечу речами. Мій улюблений розділ – про свідоме споживання. Мені здається, що настає період, коли ми дедалі більше усвідомлюємо, що для щастя нам не так багато потрібно. І тоді зміщується фокус уваги з постійного споживання на простоту і красу самого життя. На красу того, що не коштує грошей і доступне кожному", – підкреслила співавторка книги Маша Корпусова.

Як повідомляється, придбати книгу можна в книжковому магазині "Бук" в Одесі (пров. Віце-Адмірала Жукова, 3/7) або замовити онлайн.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, як прищепити дітям правильний підхід до споживання і поводження з відходами.

Читайте також
У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки

ТОП-10 простих екозвичок, які допоможуть природі та власному бюджету
ТОП-10 простих екозвичок, які допоможуть природі та власному бюджету

Видалення зайвої інформації з гаджетів дозволит розвантажити центри баз даних

Планета стала небезпечною для виживання людства – вчені
Планета стала небезпечною для виживання людства – вчені

Межу зміни клімату подолали понад 30 років тому