В Києві на гарячому застукали вандала, який обмальовував щойно прибраний сквер facebook.com/razvelibardak

В Києві на гарячому застукали вандала, який обмальовував щойно прибраний сквер

Катерина Бєлоусова

Волонтерам знадобилось 6 годин, аби відмити від написів та бруду територію скверу

У Києві невідомі вандали обмалювали графіті фонтан та ліхтарі біля оперного театру, сквер біля якого напередодні прибрали активісти громадської ініціативи “Києве, мий”.

Одного з “художників” навіть застукали на гарячому, але до моменту приїзду поліції він втік, сказано у пресрелізі від “Києве, мий”.

Активісти нагадали, що влітку цього року територія скверу була реконструйована. Але з того часу вуличні “художники” настільки її спаплюжили, що в неділю, 21 листопада, волонтерам знадобилось 6 годин, аби відмити від написів та бруду фонтан, ліхтарі, лави, гранітне обрамлення території скверу, а також стіну театру, сміттєві баки та повітровідвідник.

“Вчора ж вдень засновник ініціативи Віталій побачив нові графіті на фонтані, а ближче до вечора, поруч із тим самим місцем, волонтерка Анна помітила хлопця, який малював нові графіті на щойно відмитих ліхтарях. Вона викликала поліцію. Оскільки вандал на момент приїзду патруля втік, вона поїхала разом з екіпажем у відділок, написала заяву та передала її слідчому”, – розповіли у “Києве, мий”. 

Активісти сподіваються, що поліції вдасться знайти та притягнути “художника” до відповідальності, оскільки у сквері та будинках поруч встановлені відеокамери.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, "Києве, мий" разом із волонтерами очистили фасад будинку № 9 на вулиці Володимирській від шарів графіті та застарілого бруду.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років