Фасад будинку в центрі Києва віддраяли від графіті й застарілого бруду. Фото до і після Києве, мий

Фасад будинку в центрі Києва віддраяли від графіті й застарілого бруду. Фото до і після

Олена Яценьо

Команді "Києве, мий" пішло на це сім годин

Активісти громадської ініціативи "Києве, мий" разом із волонтерами очистили фасад будинку № 9 на вулиці Володимирській від шарів графіті та застарілого бруду.

На відмивання стіни будинку вони витратили значну частину суботи, 13 листопада. Результати своєї праці команда "Києве, мий" опублікувала на своїй фейсбук-сторінці.

Загалом учасники акції прибирання працювали з 11:00 до 18:00. Вони використовували спеціальну речовину для зняття фарби та мийку високого тиску з підігрівом води: двигун працює на бензині, а підігрівається вода завдяки дизельному пальному.

В організації розповіли, що місцями фарба в’їлася дуже глибоко й наносити засіб, змивати, терти одну й ту ж помальовану частину стіни доводилося по 3-5 разів.

"Щодня сотні киян і гостей міста проходять від Софійської площі до Андріївського узвозу повз цей будинок і тепер робити це стало приємніше", - сказали активісти.

Доступ для під'єднання до води активістам надало ОСББ "Княже місце".

Також у дописі активісти зазначають, що мінімальна собівартість однієї акції без урахування амортизації обладнання становить 7 000 чи навіть 15 000 гривень. Витрати компенсуються завдяки пожертвам киян.

Додамо, що минулого місяця київські активісти витягли з місцевої річки шини та розгребли сміття в парку.

Нагадаємо також, що попередньої суботи, 9 жовтня, активісти громадської ініціативи "Києве, мий" спільно з волонтерами провели акцію прибирання паркової частини Інституту педіатрії, акушерства та гінекології на Лук'янівці.

Усіх, хто небайдужий до краси Києва, закликають приєднуватися до спільноти "Києве, мий" у ролі волонтера.

Також організацію можна підтримати фінансово. Отримані кошти команда ініціативи витрачає на закупівлю інвентарю, бензину для мийок, перевезення всього необхідного до місця проведення акції та інші технічні витрати.

Як писала ЕкоПолітика, 3 жовтня активісти громадської організації "Києве, мий" прибрали територію поблизу Національного музею історії України, що розташований в історичному центрі столиці.

Ще тижнем раніше столичні активісти самотужки прибрали ботанічний сад Фоміна. Усього вдалося зібрати 25 пакетів зі сміттям.

Нагадаємо також, що команда “Києве, мий” спільно з волонтерами та жителями Оболоні розчистили від 1,5 тонни сміття берег Йорданського озера в Києві.

Раніше волонтери привели до ладу Поетичну галявину в столичному ботсаду ім. Фоміна в центрі Києва.

Читайте також
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького

У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року
У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року

У місті знаходиться 31 тисяча гектарів лісу