В Ізраїлі сталося найстрашніше екологічне лихо за останні роки: усі середземноморські пляжі закрили Associated Press

В Ізраїлі сталося найстрашніше екологічне лихо за останні роки: усі середземноморські пляжі закрили

У районі катастрофи побував прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу

В Ізраїлі внаслідок значного розливу нафтопродуктів у Середземному морі забруднено 150 км прибережної смуги, загинуло багато тварин, зокрема занесених до Червоної книги.

За оцінками місцевого міністерства екології, йдеться про велику екологічну катастрофу, для подолання збитків якої знадобиться не одне десятиліття. Про це пише The Times of Israel.

Також у відомстві назвали те, що сталося, найстрашнішим стихійним лихом за останні роки. Справді, серйозний витік нафти з невстановленого судна в Середземному морі призвів до значної шкоди для довкілля. Зокрема, днями на ізраїльське узбережжя вимило дитинча кита з ознаками отруєння нафтою.

Від забруднення постраждала місцева флора й фауна, зокрема морські черепахи й морські екосистеми. З півночі на південь від Хайфи до Ашкелона на березі трапляються чорні плями й смуги. У заповіднику Гадор біля міста Хадера постраждали риби, черепахи й інші морські мешканці.

У результаті влада Ізраїлю закрила в неділю, 21 лютого, всі пляжі на середземноморському узбережжі країни. У спільній рекомендації Міністерства охорони здоров'я, захисту навколишнього середовища та внутрішніх справ закликають громадян упродовж невизначеного часу не відвідувати пляжі для купання, занять спорту й відпочинку, що нині забруднені нафтопродуктами, через загрозу для здоров'я.

Рекомендація поширюється на всі пляжі країни від кордону із Ліваном до Гази.

Кількох добровольців, які зголосилися взяти участь в очищенні узбережжя на вихідних, ушпиталили через отруєння токсичними випарами. Для прискорення прибирання було залучено військових.

У районі катастрофи побував прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу.

"Я тільки-но говорив із міністром енергетики Єгипту, який перебуває в нас із візитом. І ми запропонували, щоб усі судна ходили на газомоторному паливі, бо нафтопродукти забруднюють навколишнє середовище, як це сталося тут. Я думаю, що якщо до нас приєднається достатня кількість країн, то протягом кількох років ми зможемо добитися великих змін", - заявив він.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, адміністрація морських портів України приховала розлив нафтопродуктів в Чорному морі.

Теги: ,
Читайте також
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу

Орієнтовні збитки від забруднення нафтопродуктами сягнули 159 тисяч гривень

Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА
Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА

Раніше нафту масово використовували для транспортного сектору, однак наразі для нього розвивають екологічні альтернативи