В центрі Миколаєва утворилось стихійне звалище сміття

В центрі Миколаєва утворилось стихійне звалище сміття

Людмила Гончаренко

Воно виникло ще три роки тому і за цей час його не можуть ліквідувати

У Миколаєві, на перетині вулиць 7-а Слобідська, Каразіна та 1-ша Військова утворилося стихійне звалище сміття. Побутові відходи сюди почали звозити не тільки з довколишніх будинків, а й з інших районів міста. Про це в листі виданню "НикВести" повідомив місцевий житель Євген Петров.

Він зазначає, що звалище виникло ще три роки тому і за цей час його не можуть ліквідувати. Чоловік стверджує, що в рішенні ситуації не допомогли ні звернення до мерії, ні звернення до депутатів під час минулої передвиборної кампанії.

Це звалище існує вже три роки. Повірте, спочатку ми самостійно намагалися боротися з тими, хто приносив сюди сміття. В передвиборчу кампанію просили депутатів допомогти в ліквідації звалища, волали про допомогу до місцевої влади. В цьому році зверталися з проханнями до мерії чотири рази, подавали свої пропозиції, але наші листи реєстрували і займалися відписками. Наприклад, одного разу прибравши купу сміття прислали мені листа, в якому повідомили, що звалище ліквідовано, а через кілька годин вона знову прийняла звичайний вид, написав Петров.

За його словами, сміття за вказаною вище адресою звозять з усього міста як днем, так і вночі. 

Влітку неможливо відкрити вікна, смердюче зелене озеро на звалищі, вітром розноситься весь непотріб: пакети, туалетний папір, маски, пляшки та інше сміття по всіх вище перерахованих вулицях. Бездомні люди під деревами і кущами влаштовують нічліг, обпалюють дроти для здачі в металобрухт, зграї собак бродять по звалищі, – розповів миколаївчанин.

Місцевий житель поскаржився, що ніхто з чиновників мерії "за три роки так і не приїхав", щоб на власні очі побачити ситуацію. Раніше за цією адресою був укладений новий асфальт. 

Якщо після нашого чергового звернення в мерію прибирали сміття 2 рази в тиждень, то зараз прибирають 1 раз в два тижні і то частинами, приїде одна машина, її трактор завантажить і все, а купа як була, так і залишилася. Я живу в цьому місті і на цій вулиці 70 років і тільки за останні три роки виникло таке неподобство, – написав Петров.

Нагадаємо, раніше ЕкоПолітика писала про те, що на Прикарпатті нарахували 158 стихійних сміттєзвалищ, а на головному сміттєзвалищі Києва побудують комплекс із переробки концентрату.

Читайте також
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”

22 лютого на вулиці Соборній вкотре кронували дерева, адже рекомендації облради досі не виконані

На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани
На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани

На розгляді в судах знаходяться ще 3 справи цієї категорії, а прокурори підготували 4 аналогічні позови

У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок
У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок

Рішення про притягнення до адміністративної відповідальності прийме суд