В Азовському морі масово гинуть дельфіни на заповідній косі facebook.com/KostiantynYalovyi

В Азовському морі масово гинуть дельфіни на заповідній косі

Катерина Бєлоусова

Ймовірно, дельфіни загинули у районі острова Бирючий

На окупованому узбережжі Азовського моря у Запорізькій області на території ландшафтного заказника “Коса Федотова”, що поблизу смт Кирилівка, місцеві мешканці знаходять загиблих дельфінів.

На тілах тварин немає слідів від сіток та гвинтів, тому ймовірною причиною загибелі стали систематичні вибухи, шумове та хімічне забруднення, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів у Telegram.

Зазначається, що окупанти облаштували щонайменше три військові полігони, де проводять навчання мінометних підрозділів. Окрім того, ворожа авіація постійно маневрує на узбережжі Азовського мор та запускає ракети.

В повідомленні припустили, що дельфіни загинули у районі південніше острову Бирючий. Адже їхні тіла знайшли на косі після південно-західного шторму.

В пресслужбі наголосили, що наразі через окупацію Україна не може повністю оцінити масштаб трагедії на узбережжі Азовського моря. 

“Але росія має бути певна, після звільнення наших територій світ обов'язково дізнається жахливу правду про їх екологічні злочини”, – зазначили в Міндовкілля.

В повідомленні також закликали українців повідомляти про всі факти шкоди довкіллю через застосунок “ЕкоЗагроза”.

Нагадаємо, в акваторії Чорного моря, зокрема у бухтах Севастополя та на інших узбережжях окупованого Криму, у квітні 2023 року зареєстрували понад 77 загиблих дельфінів. Також дельфіни гинуть в акваторії окупованого Маріуполя. 

Раніше ЕкоПолітика поспілкувалася з екологом, доктором біологічних наук Іваном Русєвим. Він розповів, що за рік війни в Україні загинуло близько трьох тисяч дельфінів, а, загалом, у Чорному морі — 50 тисяч.

Читайте також
Рівень солоності Азовського моря майже зрівнявся з Чорним
Рівень солоності Азовського моря майже зрівнявся з Чорним

Солоність Азовського моря сягала 10–12‰, а Чорного – 18‰

В акваторії Маріуполя зафіксували жовтневе нашестя медуз
В акваторії Маріуполя зафіксували жовтневе нашестя медуз

Росіяни засипали 2/3 третини річища Кальміуса та знищили природну течію Кальчика

В Азовському морі масово гине все живе – радник мера Маріуполя
В Азовському морі масово гине все живе – радник мера Маріуполя

Містяни також розповідають про навалу комах