В Австралії знайшли спосіб декарбонізувати сталелитейну промисловість shutterstock

В Австралії знайшли спосіб декарбонізувати сталелитейну промисловість

Катерина Бєлоусова

BIOCARBON, у поєднанні з "зеленою" електроенергією,  дозволить основному сегменту сталеливарного сектору стати вуглецевонейтральним з можливістю 100-відсоткової декарбонізації в майбутньому

У Сіднеї (Австралія) винайшли 100-відсотковий відновлюваний вуглецевий матеріал BIOCARBON, який може безпосередньо замінити викопний вуглець у виробництві сталі в електродугових печах (EAF) для декарбонізації сталеливарної промисловості

BIOCARBON дозволить виробникам сталі зменшити вуглецевий слід без великих капітальних витрат на модифікацію свого обладнання або процесів, повідомляє Manufacturers Monthly.

Продукт вже пройшов початкові випробування в EAF Molycop та перевірку Університету Нового Південного Уельсу. Комерційні випробування нового продукту планують провести у травні на сталеливарному заводі Molycop, розташованому в Ньюкаслі, Австралія. 

manmonthly.com.au

BIOCARBON

Ініціативу підтримав Департамент промисловості, науки, енергетики та ресурсів федерального уряду через програму для підприємців, яка нещодавно надала BIOCARBON грант на прискорення комерціалізації в розмірі $293 840. 

У першому випробуванні буде використано 75 тонн відновлюваного вуглецевого продукту (BIOCARBON цегла) для виробництва 8500 тонн сталі. 

Продукт BIOCARBON виготовляється з низькоцінних потоків деревної біомаси, які перетворюються на високоякісний вуглецевий продукт за допомогою термохімічної реакції піроліза. Неочищений продукт, отриманий за допомогою цього процесу, має високу якість з нижчим вмістом золи та більшим вмістом вуглецю, ніж викопний кокс, який зараз використовується у виробництві сталі EAF. 

BIOCARBON видав попередній патент на свій новий підхід до перетворення цього продукту у форму, подібну за своєю природою до викопного коксу, тобто збільшити його щільність і механічну міцність без використання типових сполучних матеріалів, які не мають користі для процесу хімічного виробництва сталі. 

Додаткові переваги включають перетворення потоку відходів у сировину з доданою вартістю та зменшення обсягу відходів деревини, що надходять на полігон. 

Адже лише в Новому Південному Уэльсі понад 22 мільйони тонн відходів деревної біомаси використовуються недостатньо, і цей обсяг доступної сировини значно перевищує потреби сектора EAF в Австралії. 

"Випробування заміни вуглецю відновлюваним джерелом енергії в Molycop продемонструє доказ ефективності продукту у повноцінному виробництві зеленої сталі в порівнянні з існуючими показниками викопного вуглецю", – сказав генеральний директор BIOCARBON Чад Шепперд. 

Він також додав, що BIOCARBON, у поєднанні з "зеленою" електроенергією,  дозволить основному сегменту сталеливарного сектору стати вуглецевонейтральним з можливістю 100-відсоткової декарбонізації в майбутньому.

Після успішного випробування BIOCARBON очікує укласти комерційні угоди про закупівлю продукції, що дозволить бізнесу залучати інвестиції та масштабувати свої виробничі потужності.

"Зелена технологічна революція відбувається саме тут, на Північних пляжах. Ми пишаємося тим, що підтримуємо такі компанії, як BIOCARBON, виводячи їхні інноваційні технології на новий рівень через процес комерціалізації. BIOCARBON не лише покращує якість нашого життя за допомогою новаторських інновацій, але й створює нові кваліфіковані робочі місця для Північних пляжів і підтримує наше економічне відновлення", – сказав член Mackellar Джейсон Фалінскі.

Нагадаємо, Австралія витратить $50 млн на центри уловлювання та зберігання вуглецю.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, експерти розповіли, як політика ЄС впливає на декарбонізацію сталі.

Читайте також
В ЄС виробники сталі знайшли спосіб уникнути прийдешньої кризи від зеленого переходу
В ЄС виробники сталі знайшли спосіб уникнути прийдешньої кризи від зеленого переходу

Через будівництво DRI-заводу вартість тонни сталі підвищиться приблизно на €50

Китай планує розширити СТВ на металургію до 2025 року
Китай планує розширити СТВ на металургію до 2025 року

У Китаї металургійна промисловість уже включена в 6 із 8 регіональних вуглецевих ринків

Австралія може стати новим осередком зеленої металургії
Австралія може стати новим осередком зеленої металургії

Для виробництва однієї тонни зеленої сталі потрібно 3,6 МВт-год електроенергії

Близький Схід та Північна Африка можуть стати новим лідером зеленої металургії
Близький Схід та Північна Африка можуть стати новим лідером зеленої металургії

MENA може стати світовим лідером з експорту екологічно чистого чавуну