В "АТБ" з'явився біорозкладний пакет. Фото Facebook / Борис Марков

В "АТБ" з'явився біорозкладний пакет. Фото

Зоряна Бердник

За певних умов пакет повністю розкладається протягом 12 місяців

Мережа супермаркетів "АТБ" презентувала свою нову екологічну ініціативу – біорозкладний пакет із кукурудзяного крохмалю.

З 15 березня екопакет можна купити у всіх магазинах торговельної мережі. Проєкт із реалізації біорозкладних пакетів запустили поки що в тестовому режимі, зазначив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор компанії "АТБ-Маркет" Борис Марков.

Новий екопакет "АТБ" виготовили з кукурудзяного крохмалю з додаванням полімолочної кислоти, він має сертифікат "OK compost HOME". Це означає, що пакет повністю розкладається протягом 12 місяців під час поміщення його в ґрунт і не завдає шкоди довкіллю. Необхідні умови для повного розкладання такого виду упаковання – це волога, СО2 і біомаса.

Поки що біорозкладаний пакет із кукурудзяного крохмалю в мережі представлено в одному розмірі – 30х50см із максимальним навантаженням 7 кг. Вартість еконовинки – 3 гривні 50 коп. Термін використання – не більш ніж 9 місяців.

Як розповів Марков, це вже не перший проєкт "АТБ" із впровадження екоупаковання. Наприклад, у квітні 2019 року в супермаркетах повністю перейшли на реалізацію "зелених пакетів" із біорозкладною добавкою d2w ™ у своєму складі. А в лютому 2020-го запустили екоящики для покупок, які виготовлені з переробленого матеріалу і під час закінчення використання повністю утилізуються, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Facebook / Борис Марков

Одночасно з переходом на біорозкладні пакети компанія пропонує своїм покупцям купувати екосумки багаторазового використання.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, мережа "Сільпо" зібрала й спрямувала на перероблення 22 205 тонн вторинної сировини за 2020 рік. Компанія проілюструвала це на інфографіці.

Читайте також
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу

Рейтинг очолило шведське місто Гетеборг

Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%
Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%

У 2023 році в Україні прийняли 5 євроінтеграційних екологічних законів

ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти
ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти

У Вінниці підприємства встановили понад 10 МВт потужностей сонячних електростанцій для власних потреб

Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні
Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні

Заклад збудований за сучасними будівельними нормами з урахуванням вимог стандартів енергоефективного зеленого будівництва