Укргідроенерго залучить $211 млн для реалізації інвестпроєкту підвищення стійкості енергосистеми Укрінформ

Укргідроенерго залучить $211 млн для реалізації інвестпроєкту підвищення стійкості енергосистеми

Олекса Франко

На територіях станцій ПрАТ "Укргідроенерго" буде встановлено 197 МВт літій-іонних систем накопичення енергії

Укргідроенерго залучить у Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Фонду чистих технологій $211 млн для реалізації інвестиційного проєкту підвищення стійкості енергосистеми.

Таке рішення за ініціативи Міненерго схвалив Кабмін на засіданні 2 червня, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Facebook.

У межах інвестпроєкту "Україна — Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго")" візьмуть позику в розмірі $177 млн та $34 млн відповідно.

Зокрема, на територіях станцій ПрАТ "Укргідроенерго" буде встановлено 197 МВт літій-іонних систем накопичення енергії, які планується залучити для надання допоміжних послуг регулювання частоти та активної потужності. Окрім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС та для зарядження систем накопичення буде встановлено 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій.

"Встановлення гібридних установок із виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дасть змогу ПрАТ "Укргідроенерго" надати оператору системи передачі додатковий резерв підтримки частоти та розширити регулювальний діапазон автоматичного резерву відновлення частоти, що є необхідними для забезпечення надійного та сталого функціонування ОЕС України, дотримання операційної безпеки енергосистеми та якості електричної енергії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що додаткові високоманеврені та швидкодіючі резерви за своїми параметрами не мають аналогів в об’єднаній енергетичній системі України.

Також у Міненерго додали, що схвалено проєкт розпорядження президента України "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Договору гарантії та Договору гарантії Фонду чистих технологій (Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Міненерго та британська ERM розроблять проєкт трансформації вугільного регіону України.

Читайте також
У США інвестиції у новітні кліматичні технології зросли вдесятеро за 2023 рік
У США інвестиції у новітні кліматичні технології зросли вдесятеро за 2023 рік

На чисті технології припадає 5% приватних інвестицій США

Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня за 5 років
Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня за 5 років

Інвестицій у кліматичні технології склали понад 11% загального інвестиційного ринку стартапів

Чехія планує інвестувати €12 мільйонів в українські котельні на біомасі
Чехія планує інвестувати €12 мільйонів в українські котельні на біомасі

Держенергоефективності працює над зняттям бар’єрів для виробників тепла з альтернативних видів палива

Інвестиції у стартапи з кліматичних технологій збільшилися на 210%, – PwC
Інвестиції у стартапи з кліматичних технологій збільшилися на 210%, – PwC

Існує чітка різниця між декарбонізацією сектора та досягненням поступового прогресу в секторі