Українська рибна галузь підтримала захисників та населення десятками тонн риби shutterstock

Українська рибна галузь підтримала захисників та населення десятками тонн риби

Катерина Бєлоусова

Працівники Держрибагентства допомагають й у інших напрямах, зокрема, збирають сітки для передачі ГО для плетіння маскувальних сіток для ЗСУ, займаються волонтерством тощо

Працівники галузі рибного господарства передали 40,5 т риби для потреб ЗСУ, тероборони та цивільного населення, станом на 7 березня.

Рибоохоронні патрулі Держрибагентства забезпечують постійну взаємодію з місцевими переробниками рибної продукції та посилено працюють в умовах воєнного стану, повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України у Facebook.

Так рибоохоронний патруль Полтавщини передав 9500 кг свіжовиловленої та замороженої риби для потреб ЗСУ, тероборони, військової адміністрації та територіальної громади. А їх колеги з Херсону –  близько 6250 кг риби для медичних закладів, багатодітних родин та населення у різних районах області.

Також Кіровоградський рибпатруль надав 5450 кг риби для потреб ЗСУ, тероборони та переселенцям. 

Суб’єктами аквакультури та промисловими рибалками за координації Київського рибпатруля для потреб тероборони, військової адміністрації, територіальної громади забезпечено передачу 3600 кг риби, 150 банок тушонки та 10 ящиків жареної риби. Також 75 кг риби передано в Центр поселення вимушено переміщених осіб суб’єктами аквакультури за координації Закарпатського рибоохоронного патруля.

Окрім того, з Одеси організовано передачу 1380 кг риби на виготовлення тушонок для потреб тероборони, 680 кг риби для територіальної громади, соціальної служби та дітей внутрішньо переміщених осіб.

Волинським рибпатрулем організовано передачу від суб’єктів аквакультури до волонтерів та ЗСУ 415 кг живої риби, а Вінницький – для потреб Нацгвардії та тероборони 800 кг риби та 20 кг переробленої рибопродукції.

“Водночас працівники територіальних управлінь Держрибагентства продовжують допомагати захисникам і цивільному населенню й у інших напрямах, зокрема, збирають сітки для передачі громадським організаціям для плетіння маскувальних сіток для ЗСУ, займаються волонтерством, допомагають одягом, житлом, продуктами харчування переселенцям, здійснюють патрулювання та охорону території тощо”, – зазначено в матеріалі.

Нагадаємо, на Херсонщині окупаційні війська РФ знищили екосадибу "Рибацький хутір" у Шиловій Балці.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Львові закликали здавати сировину для апсайклінгу, щоб робити маскувальні сітки для воїнів.

Теги: ,
Читайте також
На Вінниччині почали розслідування масової загибелі осетрів на аквафермі
На Вінниччині почали розслідування масової загибелі осетрів на аквафермі

В МХП назвали звинувачення щодо причетності “Вінницької птахофабрики” до загибелі риби безпідставними

Рибний світ Чорного моря опинився під новою загрозою
Рибний світ Чорного моря опинився під новою загрозою

Чужорідний вид добре адаптувався до умов Чорного моря

Екоінспектори встановили причину мору у заповідному лимані на Одещині
Екоінспектори встановили причину мору у заповідному лимані на Одещині

На ділянці де стався мор вміст розчинного кисню був нижче норми у 1,3 рази