Україна готова стати “зеленим” енергохабом для Європи – Зеленський president.gov.ua

Україна готова стати “зеленим” енергохабом для Європи – Зеленський

Катерина Бєлоусова

Європейський Союз має бути незалежним від будь-яких рішень рф

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час післявоєнної відбудови робитиметься акцент на реалізації "зелених" проєктів, а Україна готова стати одним із європейських хабів сучасної "зеленої" енергетики, зокрема відновлювальних газів.

Це сталося під час зустрічі з віцепрезидентом Єврокомісії з питань “зеленого” курсу Франсом Тіммермансом у Києві, йдеться на сайті президента України.

Зеленський подякував за ініціативу щодо започаткування стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів.

"Ми вже маємо визначитися, якою повинна бути генерація в Україні, якою повинна бути незалежна енергогенерація у Європі в майбутньому. Бо в цій війні ми переможемо, але сусідство з росією залишиться. І тому Європейський Союз має бути незалежним від будь-яких рішень рф. Тут ми бачимо себе як надійного партнера у "зеленій" енергетиці", – сказав він. 

Зазначається, що також було наголошено на важливості подальшого посилення санкційного тиску на росію, зокрема в енергетичній сфері. Окрім того, політики обговорили стан енергетичної системи України.

Нагадаємо, у вересні 2022 року президент України Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками великого бізнесу в межах відкриття Нью-Йоркської фондової біржі заявив, що Україна може бути і обов’язково стане "зеленим" енергетичним хабом для Європи.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, президент України Володимир Зеленський під час щорічного послання у Верховній Раді заявив, що Україна має стати і стане лідером в побудові сучасної “зеленої” енергетики.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей