У Запоріжжі повітря знову було забруднене чадним газом: відомо де shutterstock

У Запоріжжі повітря знову було забруднене чадним газом: відомо де

Олена Яценьо

Максимальне перевищення вмісту чадного газу — в 1,7 раза

У двох районах Запоріжжя знову зафіксували високу концентрацію оксиду вуглецю (чадного газу) в атмосферному повітрі.

Забруднення повітря спостерігалося в неділю, 3 жовтня, у Заводському та Вознесенівському районах міста. Про це свідчать дані мобільної лабораторії, які опублікували на сайті обласного ЦКПЗ МОЗ.

За даними моніторингових досліджень, перевищення вмісту чадного газу в повітрі було на вулиці Північне шосе, 10 (8,43 мг/м3 оксиду вуглецю —  в 1,7 раза) та проспекті Соборному, 171 (7,5 мг/м3а — в 1,5 раза).

Окрім того, у точці спостереження на вулиці Рекордній, 27, було зафіксовано перевищення середньодобової концентрації дрібнодисперсного пилу. Концентрація пилу діаметром 2,5 мкм становила 22 мкг/м3 за рекомендованої ВООЗ 15 мкг/м3.

Зазначимо, що моніторинг повітря проводився за такими забруднювальними речовинами: пил загальний, дрібнодисперсний пил діаметром 2,5 мкм. (PM2.5), дрібнодисперсний пил діаметром 10 мкм. (PM10), оксид вуглецю, діоксид азоту, оксид азоту, озон, формальдегід, хлор.

За добу проведено 51 дослідження вмісту забруднювальних речовин в атмосферному повітрі та гамма-фону на таких вулицях: Кругова, Північне шосе, Богдана Хмельницького, проспекті Соборному.

Раніше ЕкоПолітика писала, що на території Запорізької області планують встановити нові пости для спостереження за станом атмосферного повітря.

Читайте також
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

Печі працюють без жодного пилогазоочисного обладнання

У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники
У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники

В нормі показник гамма-фону не має перевищувати позначку 20 мікрорентгенів на годину