У Західній Австралії побудують найбільшу батарею за $155 млн shutterstock

У Західній Австралії побудують найбільшу батарею за $155 млн

Людмила Гончаренко

Будівництво розпочнеться у листопаді, і очікується, що батарея буде введена в експлуатацію до кінця 2022 року

У Західній Австралії створять літій-іонну систему зберігання енергії за 155 мільйонів доларів. Проект Synergy battery фінансуватиметься урядом Західної Австралії та урядом Співдружності.

Про це пише World-energy.org. 

Уряд Західної Австралії виділив 140 мільйонів доларів на проект Synergy battery, а уряд Співдружності надасть додаткових 15 мільйонів доларів.

"Мій уряд виділив 140 мільйонів доларів на будівництво найбільшої батареї у Західній Австралії для підтримки основної електромережі, яка обслуговує понад 1,1 мільйона споживачів, сказав прем'єр-міністр Західній Австралії Марк МакГоуен. Ця система зберігання енергії має вирішальне значення для сталого енергетичного майбутнього штата Вашингтон і є ключовою частиною дорожньої карти розподілених енергетичних ресурсів".

На поставку найбільшої у штаті батареї компанія Synergy уклала контракт з Nhoa Australia компанією зі зберігання енергії та забезпечення мобільності. Synergy буде працювати від батареї, яка допоможе стабілізувати систему електропостачання, поглинаючи коливання, викликані збільшенням кількості поновлюваних джерел енергії у мережі.

"Відбувається швидка трансформація енергії, і системи зберігання енергії, такі як ця батарея, будуть відігравати ключову роль у забезпеченні кращих результатів в галузі енергетики для домашніх господарств і підприємств Західної Австралії", додав прем'єр-міністр.

Батарея потужністю 100 МВт, яка буде побудована на виведеній з експлуатації електростанції Kwinana, вироблятиме електроенергію, еквівалентну 160 000 будинків, протягом двох годин.

Батарея зможе накопичувати надлишок сонячної енергії на даху протягом дня, коли попит невеликий, і швидко розряджати електроенергію під час денного і вечірнього піку.

Будівництво розпочнеться у листопаді, і очікується, що батарея буде введена в експлуатацію до кінця 2022 року.

"Найбільша батарея штату Вашингтон буде підтримувати більшу кількість технологій використання поновлюваних джерел енергії, що приєднуються до мережі, і допоможе підвищити стабільність електропостачання", сказав міністр енергетики штату Вашингтон Білл Джонстон.

Повідомляється, що кожне третє домогосподарство в Західній Австралії має сонячні панелі на даху, і очікується, що до 2030 року цей показник зросте до 50%.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що "Нафтогаз" запустив сонячну станцію потужністю 33 МВт на Житомирщині, а китайська компанія Goldwind побудує в Україні дві вітроелектростанції потужністю 622,5 МВт.

Читайте також
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей

На Полтавщині планують встановити ВЕС площею 47 тисяч гектарів
На Полтавщині планують встановити ВЕС площею 47 тисяч гектарів

Проєкт має вирішити проблеми, пов'язані з енергетичною системою України, а також сприяти розвитку "зеленої енергетики"